WikiStrinda er Strinda historielags leksikon over historiske personer, begivenheter og bilder i tidligere Strinda kommune og Trondheim kommune, samt områder påvirket av trøndere. WikiStrinda inneholder også artikler av nasjonal interesse, spesielt knyttet til emigrasjon fra Trøndelag.

WikiStrinda er også på Facebook, besøk oss her.


Vikelvens Jazzband

Fra WikiStrinda
Hopp til navigering Hopp til søk
Vikelvens Jazzband 2004
Foto fra: Ranheim Bydels Museums Historielag. Årbok 2010.

Vikelvens Jazzband ble etablert på Ranheim med Dagfinn Refseth og Kjell Paulsen som initiativtagere. Første registrerte øvelse i bandet var 10. april 1984.

Flere musikere fra RMF ble da med, Trond Børseth (banjo) Karl Åge Wikstrøm (tuba) og Knut Torsethaugen (trompet), samt Kurt Skjulsvik på piano og Fredrik Angell på trommer.

Et høydepunkt for dette bandet var nok en opptreden sammen med Magnolia Jazzband på restaurant Guldfisken i Oslo i desember 1989. Stemningen stod etter hvert i taket, og enkelte danset til og med på bordene. Dessverre brant Guldfisken ned et par måneder senere.

I flere år var så Stein Inge Storvik med på banjo og gitar. Vikelvens har blant annet hatt samarbeid med sangkor, deltatt på to jazzfestivaler i Sverige og er regelmessig innslag på Kroks Jazzkafe som har blitt et populært underholdningstilbud på lørdager i Trondheim. I dag er Vikelvens Jazzband godt etablert som et av byens faste tradjazzband, med følgende besetning (2009):

Knut Torsethaugen (trompet), Kjell Paulsen (trombone), Dagfinn Refseth (klarinett), Fredrik Angell (trommer), Audun Sødal (piano), Calle Ahlen (bass) og Evy Levik (vokal). Ved flere anledninger har Johannes Smidt vært velvillig vikar på banjo og gitar.

Bandets andre CD (den første kom i 2004) ble lansert 21. august 2010.


Kilde

  • Dagfinn Refseth: Små og store band på Ranheim - en mangfoldig del av musikkmiljøet på Ranheim. Ranheim Bydels Museums Historielag. Årbok 2010.


Eksterne lenker