WikiStrinda er Strinda historielags leksikon over historiske personer, begivenheter og bilder i tidligere Strinda kommune og Trondheim kommune, samt områder påvirket av trøndere. WikiStrinda inneholder også artikler av nasjonal interesse, spesielt knyttet til emigrasjon fra Trøndelag.

WikiStrinda er også på Facebook, besøk oss her.


Vikåsen

Fra WikiStrinda
Revisjon per 3. feb. 2016 kl. 13:56 av Torbjorn (diskusjon | bidrag)
(diff) ← Eldre revisjon | Nåværende revisjon (diff) | Nyere revisjon → (diff)
Hopp til navigering Hopp til søk

Koordinater: 63°24′49.025″ N 10°32′4.4088″ Ø
Trykk på koordinatene og du får kart, flyfoto etc. for dette stedet.

Vikåsen er en ås mellom Tesli og Reppe (høyeste punkt 290 m o.h.).

Vikåsen ga på 1980- tallet gi navn til boligområdet Vikåsbyen. Området ligger tett oppi skogkanten, med grankledte åser i ryggen og med Vikelva i ravinen mellom Vikåsen og Reppe. Elven har også en viss historisk interesse siden vannkraften har vært benyttet til ulike industrivirksomheter iallfall siden 1600-tallet: sagbruk, møller og kobbervalseverk. Her ligger også Vikåsen skole.

Vikåsbyen ble ble bygd ut på 1990-tallet med eneboliger og rekkehus og oppstod delvis utfra jordvernhensyn – en ville ikke bygge på dyrket jord, men fremtrer også som den siste satellitt- byen som ble realisert før idealet ble fortetting. Strøket fremstår i dag som litt isolert på et nordvendt høydedrag og med skogen i ryggen, men med til dels praktfull utsikt over Strindfjorden.