WikiStrinda er Strinda historielags leksikon over historiske personer, begivenheter og bilder i tidligere Strinda kommune og Trondheim kommune, samt områder påvirket av trøndere. WikiStrinda inneholder også artikler av nasjonal interesse, spesielt knyttet til emigrasjon fra Trøndelag.

WikiStrinda er også på Facebook, besøk oss her.


Forskjell mellom versjoner av «Vardefjell i Orkdalen»

Fra WikiStrinda
Hopp til navigering Hopp til søk
m
 
(5 mellomliggende revisjoner av en annen bruker er ikke vist)
Linje 1: Linje 1:
Nederst i Orkladalføret står Våttåhaugen med utsikt til hele åtte andre vardefjell oppetter dalen ifølge undersøkelser etter pålegg fra sentralt hold i 1767. Dette var Gjølmesvåttan på 391 meter, og varder på Andølsfjellet, Hostonkammen, Berbuskammen og Loskammen i Meldal. Fra sistnevnte kan en se direkte ned til fjorden på klare dager.
Nederst i Orkladalføret står Våttåhaugen med utsikt til hele åtte andre vardefjell oppetter dalen ifølge undersøkelser etter pålegg fra sentralt hold i 1767. Dette var Gjølmesvåttan på 391 meter, og varder på Andølsfjellet, Hostonkammen [http://www.gislink.no/gislink/index.jsp?operation=config&mscid=1254401810484], Berbuskammen [http://www.gislink.no/gislink/index.jsp?operation=config&mscid=1254401881781] og Loskammen i Meldal. Fra sistnevnte kan en se direkte ned til fjorden på klare dager.


I nabobygda Skaun ligger Våttan (Børsåsen) høyt og fritt med utsyn over fjorden.  
I nabobygda Skaun ligger Våttan [http://www.gislink.no/gislink/index.jsp?operation=config&mscid=1254463907687](Børsåsen) høyt og fritt med utsyn over fjorden.  


I Meldal ligger så  en varde på Einarshammeren på østsida av dalen, samt varder på Kløvstein og Jerpstad (Våttåhaugen). I Rennebu har en Våttan ved Gunnes på Rennebuskogen, og etter tradisjonen også varsling fra Vardeberghaugen like ved samt på Brennfjellet ved grensa mot Soknedal.
I Meldal ligger så  en varde på Einarshammeren på østsida av dalen, samt varder på Kløvstein og Jerpstad (Våttåhaugen). I Rennebu har en Våttan [http://www.gislink.no/gislink/index.jsp?operation=config&mscid=1254464125406] ved Gunnes på Rennebuskogen, og etter tradisjonen også varsling fra Vardeberghaugen like ved samt på Brennfjellet ved grensa mot Soknedal.








{{arbeid pågår}}
== Kilde ==


* 1. Vardebål i tusen år. Per Christiansen. Tiller Historielag årskrift 2001


== Kilde ==  
== Intern lenke ==  


* 1. Vardebål i tusen år. Per Christiansen. Tiller Historielag årskrift 2001
*[http://www.strindahistorielag.no/Wikibilder/Vardefjell%20i%20trondelag.pdf Habberstads liste over vardefjell i Trøndelag]


[[Kategori:Varder i Trøndelag]]
[[Kategori:Varder i Trøndelag]]

Nåværende revisjon fra 28. apr. 2011 kl. 17:36

Nederst i Orkladalføret står Våttåhaugen med utsikt til hele åtte andre vardefjell oppetter dalen ifølge undersøkelser etter pålegg fra sentralt hold i 1767. Dette var Gjølmesvåttan på 391 meter, og varder på Andølsfjellet, Hostonkammen [1], Berbuskammen [2] og Loskammen i Meldal. Fra sistnevnte kan en se direkte ned til fjorden på klare dager.

I nabobygda Skaun ligger Våttan [3](Børsåsen) høyt og fritt med utsyn over fjorden.

I Meldal ligger så en varde på Einarshammeren på østsida av dalen, samt varder på Kløvstein og Jerpstad (Våttåhaugen). I Rennebu har en Våttan [4] ved Gunnes på Rennebuskogen, og etter tradisjonen også varsling fra Vardeberghaugen like ved samt på Brennfjellet ved grensa mot Soknedal.



Kilde

  • 1. Vardebål i tusen år. Per Christiansen. Tiller Historielag årskrift 2001

Intern lenke