WikiStrinda er Strinda historielags leksikon over historiske personer, begivenheter og bilder i tidligere Strinda kommune og Trondheim kommune, samt områder påvirket av trøndere.
WikiStrinda inneholder også artikler av nasjonal interesse, spesielt knyttet til emigrasjon fra Trøndelag.

WikiStrinda er også på Facebook, besøk oss her.Turistgaragen

Fra WikiStrinda
Revisjon per 27. nov. 2008 kl. 22:10 av Torbjorn (diskusjon | bidrag) (Ny side: {{arbeid pågår}}'''Turistgaragen''', Elgeseter gt. 57.<br /><br /> Turistgaragen 1938.Som nybygg i 1938. Merk reklamestolpen på taket som senere ...)

(diff) ← Eldre revisjon | Nåværende revisjon (diff) | Nyere revisjon → (diff)
Hopp til: Navigasjon, søk
Arbeid pågår: Vennligst ikke rediger artikkelen mens arbeidet pågår.
Turistgaragen, Elgeseter gt. 57.

Turistgaragen 1938.
Som nybygg i 1938. Merk reklamestolpen på taket som senere forsvant. På 70-tallet holdt Mobilia Stekhus til her med veteranbil stående på baldakinen, den ble revet for få år siden. I dag er det Rema-butikk i hele bygget som opprinnelig ble tegnet av den kjente arkitekten Sverre Pedersen.(Foto: HILFLING-RASMUSSEN - UBiT)


Turistgaragen 1938.
Turistgaragen 1956. Elgeseter gate 57, samme sted som øverste bilde. Her er det gått 18 år og reklamesøylen på taket er borte. Mobilgas har amerikanske skilt og på originalbildene er det mulig å lese utrolig mange detaljer. (Foto: SCHRØDER/TF)
Turistgaragen 1938.
Turistgarasjen 1956. Samme anlegg fra sørsiden. Slik så bygget ut når man kjørte inn til byen. Scania Vabis og A/S Dieselbiler holdt også til her. Det var bussgarasje og verksted. Mange år senere kom Mobilia Stekhus og den velkjente bilen kom opp på taket av baldakinen(Først en grønn Hudson 1929, siden en Mercury Montego 1972). (Foto: SCHRØDER/TF)


Turistgaragen 1938.
Turistgarasjen 1956.


Nov2008

Nov2008


Adresseavisen har en serie med fine bilder av gamle bensinstasjoner, se kilde. Strinda historielag tillater seg å vise ett eksempel på dette. Copyright Adresseavisen

Kilde http://www.adressa.no/tjenester/bildeserier/article89805.ece Gamle bensinstasjoner i Trondheim