WikiStrinda er Strinda historielags leksikon over historiske personer, begivenheter og bilder i tidligere Strinda kommune og Trondheim kommune, samt områder påvirket av trøndere.
WikiStrinda inneholder også artikler av nasjonal interesse, spesielt knyttet til emigrasjon fra Trøndelag.

WikiStrinda er også på Facebook, besøk oss her.Truls Gjestland

Fra WikiStrinda
Hopp til: Navigasjon, søk
Fil:Navn
Truls Gjestland. Foto: NYB Tema
Seniorforsker og sivilingeniør Truls Gjestland (21.7.1943 i Porsgrunn-) har siden 1967 vært forsker ved SINTEF.

Truls Gjestland ble utdannet ved NTH 19.. Hans fagområde har vært innen akustikk, med spesialfelt støy og virkninger av støy på mennesker. Han har utgitt noen hundretalls vitenskapelige publikasjoner, har vært spesialrådgiver for Verdens helseorganisasjon WHO, FNs sivile luftfartsorganisasjon, og han ar vært mangeårig medlem av International Comission on Biological Effects of Noise. Truls Gjestland er innvalgt som «fellow» av Acoustical Society of America og er æresmedlem av Norsk akustisk selskap og East European Acoustical Association.

Truls Gjestland har i mange år lagt ned et utrolig engasjement i Studentersamfundet i Trondhjem der han også var formann våren 1968. I forbindelse med Ukerevyene har han aktivt deltatt, og vært primus motor for sang og revyopplevelser som har gledet titusener av gamle og nye studenter. Han har vært en sentral kontaktperson for Sivilingeniørforeningen i Trondheim. Ved dennes 100-årsjubileum var han blant de mange medvirkende.

Kilder

  • Adresseavisen 21. juli 2018