WikiStrinda er Strinda historielags leksikon over historiske personer, begivenheter og bilder i tidligere Strinda kommune og Trondheim kommune, samt områder påvirket av trøndere. WikiStrinda inneholder også artikler av nasjonal interesse, spesielt knyttet til emigrasjon fra Trøndelag.


WikiStrinda er også på Facebook, besøk oss her.

Forskjell mellom versjoner av «Trondhjems Sjøfartsmuseum»

Fra WikiStrinda
Hopp til: Navigasjon, søk
Linje 18: Linje 18:
 
[[Kategori:Bygning]]  
 
[[Kategori:Bygning]]  
  
[[Kategori:Institusjon]] [[Kategori:Midt i byen]]
+
[[Kategori:Institusjon]] [[Kategori:Midt i byen]][[Kategori:Trondhjems havn]]

Revisjonen fra 7. apr. 2018 kl. 16:29

Sjøfartsmuseet 2014.
Foto: Jan Habberstad 2014
Havneområdet 1992
Trondhjems Sjøfartsmuseum er et museum i Trondheim. Museet ble grunnlagt i 1920 og har siden 1971 holdt til i det gamle Slaveriet på Brattøra, også kalt Brattørvakta i Kjøpmannsgata 75.

Museets utstillinger er todelt og formidler seilskutetid og Trondheim som sjøfartsby og dampskipstid med særlig fokus på Det Nordenfjeldske Dampskibsselskab.

Museets samling inneholder blant annet seilskutemodeller, gallionsfigurer, skipsinstrumenter, bilder og malerier av trønderske seilskuter og lokaltrafikken på Trondheimsfjorden. Her finnes også et bibliotek med bøker og tidsskrift om skip og sjøfartshistorie, og en pc-stasjon med tilgang til databaser med oversikt over sjøfolk, skipsregistre, gjenstander og foto.

Sverresborg Trøndelag Folkemuseum og Kystmuseet i Sør-Trøndelag som er en del av Museene i Sør-Trøndelag har ansvar for drift av museet.

Kilder

  • 1. Lene Serine Strøm. Trondhjems Sjøfartsmuseum - fra slaveri til museumsbygg. Årbok 2014. Arbeiderbevegelsens historielag i Trøndelag

Eksterne lenker