WikiStrinda er Strinda historielags leksikon over historiske personer, begivenheter og bilder i tidligere Strinda kommune og Trondheim kommune, samt områder påvirket av trøndere.
WikiStrinda inneholder også artikler av nasjonal interesse, spesielt knyttet til emigrasjon fra Trøndelag.

WikiStrinda er også på Facebook, besøk oss her.Forskjell mellom versjoner av «Trondhjems Folkeblad»

Fra WikiStrinda
Hopp til: Navigasjon, søk
m (Ny side: '''Throndhjems Folkeblad''' var ei avis som ble som ble grunnlagt i 1886 av Adresseavisens redaktør, oberstløytnant J. C. Høitomt. Avisas formål var å betone den konservative polit...)
 
m
Linje 1: Linje 1:
'''Throndhjems Folkeblad''' var ei avis som ble som ble grunnlagt i 1886 av [[Adresseavisen]]s redaktør, oberstløytnant J. C. Høitomt. Avisas formål var å betone den konservative politikken mer enn Adresseavisen kunne, og dermed vinne utbredelse på landsbygda.
+
[[Bilde:Trondhjemsfolkeblad.jpg|right|thumb|Throndhjems Folkeblad 23. oktober 1934 <br><small>Foto: DIS-Sør Trøndelag</small>]]'''Throndhjems Folkeblad''' var ei avis som ble som ble grunnlagt i 1886 av [[Adresseavisen]]s redaktør, oberstløytnant J. C. Høitomt. Avisas formål var å betone den konservative politikken mer enn Adresseavisen kunne, og dermed vinne utbredelse på landsbygda.
  
  

Revisjonen fra 15. des. 2009 kl. 14:53

Throndhjems Folkeblad 23. oktober 1934
Foto: DIS-Sør Trøndelag
Throndhjems Folkeblad var ei avis som ble som ble grunnlagt i 1886 av Adresseavisens redaktør, oberstløytnant J. C. Høitomt. Avisas formål var å betone den konservative politikken mer enn Adresseavisen kunne, og dermed vinne utbredelse på landsbygda.


Avisa utkom ukentlig, men ble ingen stor suksess.

Den ble derfor slått sammen med Adresseavisen 1891, og ble senere utgitt som Adresseavisens ukeavis. Throndhjems Folkeblad gikk inn for godt 1941.

Kilde

  • Trondheim Byleksikon 1996