WikiStrinda er Strinda historielags leksikon over historiske personer, begivenheter og bilder i tidligere Strinda kommune og Trondheim kommune, samt områder påvirket av trøndere.
WikiStrinda inneholder også artikler av nasjonal interesse, spesielt knyttet til emigrasjon fra Trøndelag.

WikiStrinda er også på Facebook, besøk oss her.Trondheimsporten

Fra WikiStrinda
Revisjon per 7. okt. 2019 kl. 09:21 av Jan H (diskusjon | bidrag)

Hopp til: Navigasjon, søk
Trondheimsporten. Foto: Jan Habberstad april 2018
Trondheimsporten. Foto: Lisbeth Nygård/Prora
Trondheimsporten, næringsbygg i 15 etasjer ved krysset hvor Bratsbergveien starter ved E6 (Holtermannsvegen) mellom Tempe og Sluppen. Arkitekt: Arc.

Totalt inneholder bygget 24 000kvm næringsareal til leie. Bygget skal inneholde kontorer og servicefunksjoner som dagligvarehandel, apotek, blomsterforretning, treningssenter, ett legesenter, tannlege og en frisørsalong.

Leietakerne som ifølge Torstein Saksen fra Entra skal være på plass i løpet av februar, er Trondheim kommune, Trøndelag fylkeskommune, NAV og Helsedirektoratet. Fra kommunens side er det først og fremst voksenopplæringen som skal inn.

Wahl Eiendom, som utvikler av prosjektet utlyste i 2007 en arkitekturkonkurranse hvor de inviterte tre arkitektkontorer til å tegne tre ulike konsepter for tomta. Forslaget med to høyhus på 15 etasjer vant konkurransen. Det ene høyhuset ble i ettertid fjernet fra forslaget og det endte opp med to bygningsvolumer, ett mot nord (Sorgenfriveien 11) på 5 etasjer, og ett i sør mot Holtermannsveien på 15 etarsjer.

Første byggetrinn i prosjektet fikk det navnet Trondheims-Porten. Prosjektet ble godkjent av Bystyret i Mars 2012.

Innflytting i bygget skjedde i 2018.

Kilder