WikiStrinda er Strinda historielags leksikon over historiske personer, begivenheter og bilder i tidligere Strinda kommune og Trondheim kommune, samt områder påvirket av trøndere. WikiStrinda inneholder også artikler av nasjonal interesse, spesielt knyttet til emigrasjon fra Trøndelag.

WikiStrinda er også på Facebook, besøk oss her.


TRIO kiosk

Fra WikiStrinda
Revisjon per 31. des. 2015 kl. 17:11 av Jan H (diskusjon | bidrag)
(diff) ← Eldre revisjon | Nåværende revisjon (diff) | Nyere revisjon → (diff)
Hopp til navigering Hopp til søk

Kiosken TRIO lå i Asbjørnsens gate 3 i 1949. Den ble drevet av S&J Kilnes.
Svea Karolina og John Kilnes ligger begravet på Lademoen kirkegård.
John Kilnes var født 13.12.1898 og døde i 1982.

For betjeningen ved Singsakertrikken var det et venterom i denne bygningen. Singsakertrikken åpnet i 1927 som den tredje av kommunens sporveislinjer. Under krigen ble trafikken så stor at konduktører ble innført. En forlengelse i 1935 til Asbjørnsens gate økte trafikken, men stadig hadde Linje 3 færrest passasjerer. I 1955 ble linja forlenget med en 1,6 km lang sløyfe rundt Rosenborg, noe som førte til en kraftig trafikkvekst. Ut over 1960-tallet falt trafikken igjen, og etter en lang debatt ble den i 1968 lagt ned, som den første av byens sporveislinjer.

Asbjørnsens gt 3 i 2008
I 2008 ligger kiosken MIX her.
Foto: Jan Habberstad.

Kilder

  • 1. Det Norske Næringsliv, Sør-Trøndelag Fylkesleksikon utgitt 1949.
  • 2. Norges bebyggelse Nordlige seksjon - herredsbindet for Sør-Trøndelag. A/S Norsk Faglitteratur G. Reinert. Bilde foreligger av gården i opplysningsverket Norges bebyggelse Nordlige seksjon - herredsbindet for Sør-Trøndelag - Østre del - bind II (rødt bokomslag). Dessverre gir forlaget ikke tillatelse til å vise bilder derfra.
  • 3. Rune Kjendstad: Singsakertrikken.