WikiStrinda er Strinda historielags leksikon over historiske personer, begivenheter og bilder i tidligere Strinda kommune, Trondheim kommune og Trøndelag fylke.

WikiStrinda er også på Facebook, besøk oss her.


TRIO kiosk

Fra WikiStrinda
Hopp til: Navigasjon, søk

Kiosken TRIO lå i Asbjørnsens gate 3 i 1949. Den ble drevet av S&J Kilnes.
Svea Karolina og John Kilnes ligger begravet på Lademoen kirkegård.
John Kilnes var født 13.12.1898 og døde i 1982.

For betjeningen ved Singsakertrikken var det et venterom i denne bygningen. Singsakertrikken åpnet i 1927 som den tredje av kommunens sporveislinjer. Under krigen ble trafikken så stor at konduktører ble innført. En forlengelse i 1935 til Asbjørnsens gate økte trafikken, men stadig hadde Linje 3 færrest passasjerer. I 1955 ble linja forlenget med en 1,6 km lang sløyfe rundt Rosenborg, noe som førte til en kraftig trafikkvekst. Ut over 1960-tallet falt trafikken igjen, og etter en lang debatt ble den i 1968 lagt ned, som den første av byens sporveislinjer.

Asbjørnsens gt 3 i 2008
I 2008 ligger kiosken MIX her.
Foto: Jan Habberstad.

Kilder

  • 1. Det Norske Næringsliv, Sør-Trøndelag Fylkesleksikon utgitt 1949.
  • 2. Norges bebyggelse Nordlige seksjon - herredsbindet for Sør-Trøndelag. A/S Norsk Faglitteratur G. Reinert. Bilde foreligger av gården i opplysningsverket Norges bebyggelse Nordlige seksjon - herredsbindet for Sør-Trøndelag - Østre del - bind II (rødt bokomslag). Dessverre gir forlaget ikke tillatelse til å vise bilder derfra.
  • 3. Rune Kjendstad: Singsakertrikken.