WikiStrinda er Strinda historielags leksikon over historiske personer, begivenheter og bilder i tidligere Strinda kommune og Trondheim kommune, samt områder påvirket av trøndere. WikiStrinda inneholder også artikler av nasjonal interesse, spesielt knyttet til emigrasjon fra Trøndelag.


WikiStrinda er også på Facebook, besøk oss her.

Strinda Fotballklubb

Fra WikiStrinda
Revisjon per 23. nov. 2020 kl. 09:25 av Jan H (diskusjon | bidrag)

(diff) ← Eldre revisjon | Nåværende revisjon (diff) | Nyere revisjon → (diff)
Hopp til: Navigasjon, søk

Strinda Fotballklubb ble stiftet 1909 på Blussuvoll gård der 30 unge gutter fra Strinda og Trondheim møtte opp. Blant disse var også Oluf Steen, norgesmester på skøyter. Han var meget interessert i at det ble stiftet fotballklubb på Strinda, og som aktiv spiller i «Fotballklubben Kvik» , ga han guttene gode råd. Også kjøpmannen P. Pettersen, mangeårig velkjent spiller på «Sportsklubben Freidig» var til stede.

Men da passer det å minne om følgende;

Den først antydning til idrett i Strinda tok til sommeren 1898. To sønner av brukseier Nils HoltermannSluppen kom hjem fra studiereiser i England. I sin bagaje medbrakte de (Peter Holtermann og Lars Holtermann) også en fotball, som de og andre ungdommer parket på utover sommeren. Det er snnsynlig at dette var, om ikke den første, så en av de aller første baller som ble "polet og headet" i Trøndelag. Dette var den første spore til samling av idretten i bygda. Frosta Fotballklubb (senere Neset), er vel ellers en av de ldste bygdeklubber i Trøndelag.

Det ble så valgt styre, som bestod av følgende:

Etter valget ble det en ganske livlig diskusjon om klubbnavn, men til slutt ble det «Strindens Fotballklubb».

Den første treningen foregikk på et jorde ved Blæsevold gård Siden ble det trenet her og der inntil klubben i 1911 gikk inn i Strinda Idrettslag. Samme år fikk laget leie et jorde av gårdbruker Daniel Føll på Stor-Moholt, Moholt Vestre. Han var da en av de få eldre som forstod ungdommens trang til å samle seg om idretten om dens gleder


Kilder

  • Michael Thangstads privatarkiv