WikiStrinda er Strinda historielags leksikon over historiske personer, begivenheter og bilder i tidligere Strinda kommune, Trondheim kommune og Trøndelag fylke.

WikiStrinda er også på Facebook, besøk oss her.


Forskjell mellom versjoner av «Strinda»

Fra WikiStrinda
Hopp til: Navigasjon, søk
m
 
 
(5 mellomliggende revisjoner av 2 brukere er ikke vist)
Linje 1: Linje 1:
'''Strinda''' er en [[Liste over tidligere norske kommuner|tidligere kommune]] i [[Sør-Trøndelag]]. [[Malvik]] kommune ble skilt ut fra Strinda i 1891, de resterende deler ble innlemmet i [[Trondheim]] kommune i 1964.
+
'''Strinda''' er en tidligere kommune i Sør-Trøndelag. [[Malvik]] kommune ble skilt ut fra Strinda i 1891, de resterende deler ble innlemmet i Trondheim kommune i 1964.
  
Strinda omfattet før innlemmelsen områdene fra grensen til [[Byneset]] ved Flakk østover til [[Ranheim]] ved grensa til Malvik. I sør grenset den mot [[Leinstrand]] ved Granåsen og hele [[Jonsvatnet]] lå i Strinda. Trondheim kommune utgjorde bare selve byhalvøya. Ved flere utvidelser ble store områder lagt til Trondheim, noe som førte til at grensen gikk på kryss og tvers gjennom boligområdene. Strinda liknet på mange måter [[Aker]] kommune rundt [[Oslo]], som også var et stort [[herred]] som omsluttet en by.
+
Strinda omfattet før innlemmelsen områdene fra grensen til Bymarka i vest østover til [[Ranheim]] ved grensa til Malvik. I sør grenset den mot [[Leinstrand]] ved Granåsen og hele [[Jonsvatnet]] lå i Strinda. Trondheim kommune utgjorde bare selve byhalvøya. Ved flere utvidelser ble store områder lagt til Trondheim, noe som førte til at grensen gikk på kryss og tvers gjennom boligområdene. Strinda liknet på mange måter Aker kommune rundt Oslo, som også var et stort herred som omsluttet en by.
  
  
 
==Se også==
 
==Se også==
 
*[[Strinda historielag]]
 
*[[Strinda historielag]]
 +
*[[Folkemengden i Strinda 1801 - 1964]]
  
  
 
==Eksterne lenker==
 
==Eksterne lenker==
 
*[http://www.strindahistorielag.no Strinda historielag]
 
*[http://www.strindahistorielag.no Strinda historielag]
+
[[Kategori:Strindas historie]]
 
+
[[Kategori:1891]][[Kategori:1964]]
 
 
[[Kategori:Trondheims geografi]]
 
[[Kategori:Tidligere kommuner i Sør-Trøndelag]]
 
 
 
[[en:Strinda]]
 
[[nn:Strinda]]
 

Nåværende revisjon fra 24. okt. 2012 kl. 11:41

Strinda er en tidligere kommune i Sør-Trøndelag. Malvik kommune ble skilt ut fra Strinda i 1891, de resterende deler ble innlemmet i Trondheim kommune i 1964.

Strinda omfattet før innlemmelsen områdene fra grensen til Bymarka i vest østover til Ranheim ved grensa til Malvik. I sør grenset den mot Leinstrand ved Granåsen og hele Jonsvatnet lå i Strinda. Trondheim kommune utgjorde bare selve byhalvøya. Ved flere utvidelser ble store områder lagt til Trondheim, noe som førte til at grensen gikk på kryss og tvers gjennom boligområdene. Strinda liknet på mange måter Aker kommune rundt Oslo, som også var et stort herred som omsluttet en by.


Se også


Eksterne lenker