WikiStrinda er Strinda historielags leksikon over historiske personer, begivenheter og bilder i tidligere Strinda kommune og Trondheim kommune, samt områder påvirket av trøndere. WikiStrinda inneholder også artikler av nasjonal interesse, spesielt knyttet til emigrasjon fra Trøndelag.

WikiStrinda er også på Facebook, besøk oss her.


Steinbergtunnelen

Fra WikiStrinda
Revisjon per 13. feb. 2014 kl. 09:07 av Jan (diskusjon | bidrag)
(diff) ← Eldre revisjon | Nåværende revisjon (diff) | Nyere revisjon → (diff)
Hopp til navigering Hopp til søk
Steinbergtunnellen. Foto: Cato Edvardsen

Steinbergtunnelen er en veitunnel mellom Ila og Ilsvika i Trondheim. Tunnelen er del av Nordre avlastningsvei. Tunnelen har en rundkjøring midt inne i fjellet der den møter Marienborgtunnelen.

Byggingen var opprinnelig planlagt å skje i to trinn. Første trinn mellom Ila og Ilsvika, og andre trinn fra Marienborg til en rundkjøring inni tunnelen.

Byggingen av den første delen startet 24. mars 2006, og fjellsprengningen var ferdig 14. september samme år. Det var planlagt at tunnelen skulle åpnes høsten 2007, men arbeidet med å ferdigstille tunnelen ble forsinket, og tunnelen kunne åpnes først 15. mars 2008.

Under andre byggetrinn ble tunnelarmen mot sør gitt navnet Marienborgtunnelen. Steinbergtunnelen går derfor nå fra Ilsvika til Ila.

Kilde

  • 1. Wikipedia


Eksterne lenker