WikiStrinda er Strinda historielags leksikon over historiske personer, begivenheter og bilder i tidligere Strinda kommune og Trondheim kommune, samt områder påvirket av trøndere. WikiStrinda inneholder også artikler av nasjonal interesse, spesielt knyttet til emigrasjon fra Trøndelag.

WikiStrinda er også på Facebook, besøk oss her.


Statens næringsmiddeltekniske høgskole

Fra WikiStrinda
Revisjon per 22. feb. 2019 kl. 13:25 av Torbjorn (diskusjon | bidrag)
(diff) ← Eldre revisjon | Nåværende revisjon (diff) | Nyere revisjon → (diff)
Hopp til navigering Hopp til søk

Statens næringsmiddeltekniske høgskole er en tidligere høgskole for meieriutdanning, etablert i 1906 under navnet Statens Meieriskole. Skolen lå på Ås og Levanger før den kom til Buran i Trondheim i 1926.

Skolen ble i 1994 fusjonert inn i Høgskolen i Sør-Trøndelag - HiST og fra 2016 fusjonert inn i Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet og er i dag institutt for matteknologi.

Skolen het lenge Statens meieriskole i Trondheim for menn og kvinner, men endret navn til Statens næringsmiddeltekniske skole, Trondheim fra 1969, og til Statens næringsmiddelhøgskole, Trondheim fra 1988. Navnet Statens næringsmiddeltekniske høgskole kom i 1992.

Undervisningen har siden 1967 vært lokalisert i Tungavegen 32Tunga i Trondheim, der skolen fortsatt (2019) holder til som avdeling av NTNU.

Kilde