WikiStrinda er Strinda historielags leksikon over historiske personer, begivenheter og bilder i tidligere Strinda kommune og Trondheim kommune, samt områder påvirket av trøndere. WikiStrinda inneholder også artikler av nasjonal interesse, spesielt knyttet til emigrasjon fra Trøndelag.

WikiStrinda er også på Facebook, besøk oss her.


Skogklang

Fra WikiStrinda
Revisjon per 28. nov. 2016 kl. 16:29 av Torbjorn (diskusjon | bidrag)
(diff) ← Eldre revisjon | Nåværende revisjon (diff) | Nyere revisjon → (diff)
Hopp til navigering Hopp til søk

Det første sangkoret som fikk navnet Skogklang, ble stiftet i 1932 på Charlottenlund. Det var et typisk blandakor, noe som gjorde at det allerede fra starten av fikk god oppslutning fra lokalbefolkningen.

Av en eller annen grunn ble koret nedlagt like før krigen. Kort tid etter krigens slutt i 1945, ble koret reetablert under samme navn. Det første koret hadde sine øvelser privat i hjemmet til familien Talseth.

I de fem åra det fungerte etter krigen, representerte Skogklang et meget populært og mye brukt kulturinnslag, både i lokalmiljøet og i en videre sammenheng.

Brødrene Magnar og Edvin Talseth var korets drivkrefter, den første som formann og den andre som dirigent. Da de la inn årene (1950?), gikk koret ganske raskt i oppløsning. Korets samlings- og øvingssted var i den gamle tyskerbrakka som ble et forsamlingslokale med navnet Høgtun.

Kilde