WikiStrinda er Strinda historielags leksikon over historiske personer, begivenheter og bilder i tidligere Strinda kommune og Trondheim kommune, samt områder påvirket av trøndere.
WikiStrinda inneholder også artikler av nasjonal interesse, spesielt knyttet til emigrasjon fra Trøndelag.

WikiStrinda er også på Facebook, besøk oss her.Sigurd Edmond Røkke-Johnsen

Fra WikiStrinda
Revisjon per 21. sep. 2019 kl. 13:20 av Torbjorn (diskusjon | bidrag)

Hopp til: Navigasjon, søk

Sigurd Johnsen (født 29. september 1939 i Oslo, død 18. november 2005 i Trondheim), kjent under navnene «dr. Sigurd Edmond Røkke-Johnsen Esq.» og «Lord Newton», var en trøndersk forretningsmann bosatt i Thailand som bl.a. ble kjent for å påstå at han var både adelig og medlem av det thailandske kongehuset.

Røkke-Johnsen hevdet bl.a. urettmessig at han hadde rett til å kalle seg prins av Thailand, og brukte urettmessig den britiske tittelen «Lord Newton». Han fremsatte i intervjuer dessuten en rekke andre krav: Bl.a. hevdet han at han eide en rekke Fabergéskatter, som kunsthistorikere ikke kjenner til. Han hevdet også å ha doktorgrad fra universitetet i Venezia, men denne doktorgraden eksisterte heller ikke.

Sigmund Johnsen var utdannet ved Gerhard Schønings skole og var en periode lærer ved Strinda framhaldskole 1961-62

I 1997 skjenket Johnsen statuen Kong Olavs statue til Trondheim by, som ble avduket med kong Harald til stede. På statuens plakett sto det i store bokstaver at statuen var en gave fra «Lord Newton». Dette ble senere fjernet. Sigurd Johnsen hadde en trofast støttespiller i Trondheims daværende ordfører Marvin Wiseth.

Johnsens mange påstander ble imøtegått av historikeren Terje Bratberg i en artikkel på nettstedet Tullingtoppen[1].

Sigurd Røkke-Johnsen og Esther-Marie Wiig

Sigurd Edmond Røkke-Johnsen sammen med Trondhims turistguide Ester Marie Wiig.

Kilde

  • Wikipedia

Eksterne lenker