WikiStrinda er Strinda historielags leksikon over historiske personer, begivenheter og bilder i tidligere Strinda kommune og Trondheim kommune, samt områder påvirket av trøndere.
WikiStrinda inneholder også artikler av nasjonal interesse, spesielt knyttet til emigrasjon fra Trøndelag.

WikiStrinda er også på Facebook, besøk oss her.



Scandic Lerkendal

Fra WikiStrinda
Hopp til: Navigasjon, søk
Scandic hotell
Scandic hotell Lerkendal ved Lerkendal stadion i Klæbuvegen er et av Nordens største kongressanlegg. Med sine 75 meter er hotellet også Norges høyeste bygning utenfor Oslo. Byggearbeidene startet i 2012 og hotellet åpnet sommeren 2014. Hotellet blir 75 meter høyt fordelt på 20 etasjer. Hotellet skal også inkludere et kontorbygg og en konferansebygg. Investor er Arthur Buchardt. AB Invest AS har betalt 66 millioner kroner for tomta på Lerkendal.

Naboer er Lerkendal studentby, TrønderEnergi og Tempe kirke.

Hotellet har ca. 400 hotellrom. Totalt er det 35.000 kvadratmeter arealer, hvorav ca. 10.000 er avsatt til kontorer og kongressenter. Kongresshallen har en kapasitet på nesten 2000 mennesker.

HENT AS er totalentreprenør. Arkitekter er Voll Arkitekter AS.

Det var så å si bunnløs leire her på tomta. Det har vært boret ned til 80 meter uten å finne fjell, Istedet for å bruke stålkjernepæler til fjell, benyttet entreprenøren friksjonspæler i betong. Pælene består av tre lengder på 13 meter, som skjøtes og slås ned oppå hverandre, slik at hver pæl er totalt 39 meter lang. På grunn av tettheten mellom pælene skapes det stort trykk i leiren på tomta, som varier litt i konsistens og sammensetning, og på det meste har entreprenøren brukt opp til 4000 slag for å banke ned en enkelt pæl på 39 meter. Det oppstod endel setningsskader på bygg i området som følge av dette.

Scandic Lerkendal april 2013. Foto: Jan Habberstad

Bildet av Scandic hotel Lerkendal tatt i april 2013 fra sør-vest med NTH i bakgrunnen.

Kilde

  • 1. Nettsted Scandic
  • 2. Nettsted Hent


Eksterne lenker