WikiStrinda er Strinda historielags leksikon over historiske personer, begivenheter og bilder i tidligere Strinda kommune og Trondheim kommune, samt områder påvirket av trøndere. WikiStrinda inneholder også artikler av nasjonal interesse, spesielt knyttet til emigrasjon fra Trøndelag.

WikiStrinda er også på Facebook, besøk oss her.


Reppe Blandakor

Fra WikiStrinda
Revisjon per 16. jan. 2017 kl. 17:16 av Jan H (diskusjon | bidrag)
(diff) ← Eldre revisjon | Nåværende revisjon (diff) | Nyere revisjon → (diff)
Hopp til navigering Hopp til søk
Reppe Blandakor 1959
Foto: Sangerliv. Bind II. Et verk om korsang. 1959
Reppe Blandakor 2009

Reppe Blandakor ble stiftet 12. juni 1944 av 10 ungdommer som hadde lyst til å synge. De møttes under ei bjørk nede på Taterflata.

Bjørn Nilsen stilte velvillig opp som dirigent for disse motiverte jentene og guttene. Korets første formann var Asbjørn Eriksen. Den 1. januar 1947 holdt koret sin første konsert i Ranheim kirke med 115 personer til stede.

På Reppe stod Fykenborg Forsamlingshus ferdig i januar 1956. Koret er medeier av dette huset som den dag i dag brukes til korets ukentlige øvinger og diverse arrangementer.

I 1961 arrangerte koret sangerstevne på Ranheim.

Koret har opp gjennom flere tiår vært aktiv på flere arrangementer og områder med flere dirigenter og med varierende medlemsmasse. I dag (2010) er det over 50 aktive medlemmer i koret og dagens dirigent Bjørn Sigurd Skjelbred har utført dette mandat med stor entusiasme siden 1997. Koret bruker å delta på aktiviteter som årlige sangerstevner, jevnlige konsertaktiviteter av forskjellige slag, regionale og landsdekkende korkonkurranser samt arrangere egenoppsatte kabareer.


Kilde

  • Sangkorets nettside


Eksterne lenker