WikiStrinda er Strinda historielags leksikon over historiske personer, begivenheter og bilder i tidligere Strinda kommune og Trondheim kommune, samt områder påvirket av trøndere.
WikiStrinda inneholder også artikler av nasjonal interesse, spesielt knyttet til emigrasjon fra Trøndelag.

WikiStrinda er også på Facebook, besøk oss her.Reitgjerdet Bridgeklubb

Fra WikiStrinda
Hopp til: Navigasjon, søk

Reitgjerdet Bridgeklubb ble startet høsten 1941. Drivkreftene i klubben var i første rekke Alf Hansen, Arthur Svendsen og Henry Lindsten. Til å begynne med ble det spilt enkeltmannsturneringer. Det kunne delta opp til 44 spillere - eller med andre ord - det ble spilt ved 11 bord. Klubben var en tid tilsluttet kretsen, og deltok også med lag i kretskamper - dog uten å innkassere noe mesterskap.

Ved klubbens 30-årsjubileum ble en del av veteranene innen klubben utnevnt til hedersknekter, nemlig Lars Sæther, Arthur Svendsen, Sigurd Bakheim, Frode Hoff, Trygve Eggen, Gunnar Dahling og Johan Gusth. Senere er flere blitt hedersknekter - ved avgang eller oppnådd aldersgrense. Og klubbens mangeårige formann, Per Kvam ble utnevnt til «Æresjoker», den høyeste utmerkelsen.

I Bedriftscupen har klubben deltatt med flere lag. Toppen ble nådd i 1975 da et lag bestående av Oddbjørn Sæther, Per Kvam, Hilmar Petersen og Konrad Skjerve (de to sistnevnte fra Rotvoll Bridgeklubb), gikk helt til topps. Ellers kan klubben skilte med en 2., 3. og 4.-plass.

Driften av klubben har vært finansiert på mange måter, ved bl.a. bilrebusløp, bingo og utlodninger. Men fart i økonomien ble det først da klubben innførte et bestemt whisky-merke som «husdrikk».

Utlodning av dette merket ble veldig populært, med opptil 10 lerker pr. uke. Til og med på Polet bemerket man en betydelig salgsøkning for dette merket. Det skotske whisky-firmaet ble kontaktet, og klubben fikk tilsendt bl.a. firmaets våpenskjold, 72 whiskyglass og like mange miniflasker. En sekkepipe var også blant whisky-produsentenes gaver til bridge-klubben.

Det kan også nevnes at da toppsjefen, Tom Cunningham, besøkte Trondheim, fikk han oppfylt sitt ønske om å treffe noen av de «gærne fans» her i byen.

Interessen for bridge dabbet av etter hvert. Mye av dette skyldes nok den vanskelige situasjonen sykehuset var kommet opp i. Noen av de ivrigste spillerne falt også fra etter hvert, og noen sluttet ved Reitgjerdet. Oppslutningen ble etter hvert så laber at styret innkalte til ekstraordinær generalforsamling. Det ble besluttet at virksomheten inntil videre skulle legges på is; «- Oppløsning av Reitgjerdet Bridgeklubb utsettes inntil man får en avklaring når det gjelder sykehusets framtid. Klubbens eiendeler overføres til en eventuell etablering av bridgeklubb ved TPS.» Mye tyder på at bridgeklubben har gått over i historien.Kilde

  • Reitgjerdet Personalforening 1923 - 1983