WikiStrinda er Strinda historielags leksikon over historiske personer, begivenheter og bilder i tidligere Strinda kommune og Trondheim kommune, samt områder påvirket av trøndere. WikiStrinda inneholder også artikler av nasjonal interesse, spesielt knyttet til emigrasjon fra Trøndelag.

WikiStrinda er også på Facebook, besøk oss her.


Realfagbygget

Fra WikiStrinda
Revisjon per 7. okt. 2020 kl. 19:13 av Jan H (diskusjon | bidrag)
(diff) ← Eldre revisjon | Nåværende revisjon (diff) | Nyere revisjon → (diff)
Hopp til navigering Hopp til søk
Realfagbygget. Foto: Jan Habberstad 2020
Realfagsbygget sett fra sør. Foto: Jan Habberstad 2020

Realfagbygget er en av NTNUs bygninger på Gløshaugen. Det rommer undervisningslokaler, laboratorier, kontorer, Realfagbiblioteket og kantine for studenter og ansatte ved instituttene for biologi, for fysikk og for kjemi.

I 1994 ble det gjennomført en åpen arkitektkonkurranse om et realfagbygg på Gløshaugen. Arkitektkontoret Narud-Stokke-Wiig vant konkurransen i samarbeid med HUS Arkitekter AS, og de fikk oppdraget med å prosjektere det nye bygget.

I 1996 vedtok Stortinget å etablere NTNU. Samme år ble det bevilget midler over statsbudsjettet til å starte byggingen, for å kunne samle de realfaglige fakultetene, som var spredt på flere områder i byen. Grunnarbeidene startet samme år og 28. mai 1997 ble grunnstenen lagt ned av daværende statsråd Gudmund Hernes.

Realfagbygget ble åpnet av kong Harald 30. mai 2000, på hundreårsdagen for Stortingets avgjørelse om å legge Norges tekniske høgskole til Trondheim. Bygget vant æresprisen «betongtavlen» i 2000.

Kilder