WikiStrinda er Strinda historielags leksikon over historiske personer, begivenheter og bilder i tidligere Strinda kommune og Trondheim kommune, samt områder påvirket av trøndere. WikiStrinda inneholder også artikler av nasjonal interesse, spesielt knyttet til emigrasjon fra Trøndelag.

WikiStrinda er også på Facebook, besøk oss her.


Ranheim friidrettshall

Fra WikiStrinda
Hopp til navigering Hopp til søk
Ranheim friidrettshall

Høsten 2010 åpnet Ranheim friidrettshall i tilknytning til den nye Ranheim skole og de øvrige idrettsanleggene på Ranheim.I 2012 begynte utbyggingen av nye boligområder i Ranheimsfjæra ved Strandveien og Ladestien.

Kartutsnitt Ranheim 2012 fra Gis-Link

Hallen er på 4.750 kvadratmeter. Mot nordvest er det et tilbygg som rommer hovedinngang og garderober.

Hallen er tegnet av PLAN Arkitekter og ført opp i totalentreprise. Skanska Norge AS var totalentreprenør.Tiltakshaver er Trondheim Eiendom. Entreprisekostnaden er 64 millioner kroner eks mva. Byggestart var i september i 2009. Hallen ble overlevert 31. august 2010.

Hallens innvendige mål er 95 x 50 meter. Den kan brukes til alle friidrettsøvelser. Løpebanen er dosert i begge svinger. Langs vestveggen er det tribuner som kan dras ut og gi plass til 700 personer.

Tomten i Ranheimsveien er på drøyt seks mål og ligger på utfylt sjøbunn. – Grunnen bestod av sagflismasser fra Ranheim Fabrikker. Massene ble definert som oljeholdige og er sendt til spesialdeponi på Steinkjer. Bygget er fundamentert på 250 friksjonspeler som totalt har 6.000 løpemeter.

Både hallen og tilbygget har rektangulær form. Bærende konstruksjon er i plasstøpt betong og stålfagverk. Fritt spenn er på 50 meter. Taket er buet, isolert og tekket med folie. Fasadene på hallen består av Paroc elementer. Tilbygget har stående trekledning. I hallen er det sportsgulv. I inngangsparti og garderober/dusjer er det flis.

Anlegget har 200 meters rundbane med 4 1-meters brede løpebaner og med permanent doserte svinger. Innenfor "ovalen" er det plass til lengde, tresteg, stav og høyde, samt 8 60-meters sprintbane. Etter lokale ønsker (og av inntektsgrunner) er det gitt plass til en håndballbane, som kan omkranses av et ballnett som muliggjør samtidig bruk. Denne sprintbanen er ment brukt for konkurranser, mens man utenfor "ovalen" har 4 sprintbaner til hverdagsbruk. Utenfor "ovalen" ligger også en lengde/tresteggrop, et treningsområde for rotasjonskast og man har også fått plass til et mosjonsområde med noen treningsapparater.

Kilde

  • 1. Norsk friidrett
  • 2. Bygg.no


Eksterne lenker