WikiStrinda er Strinda historielags leksikon over historiske personer, begivenheter og bilder i tidligere Strinda kommune og Trondheim kommune, samt områder påvirket av trøndere. WikiStrinda inneholder også artikler av nasjonal interesse, spesielt knyttet til emigrasjon fra Trøndelag.


WikiStrinda er også på Facebook, besøk oss her.

Forskjell mellom versjoner av «Palmehaven»

Fra WikiStrinda
Hopp til: Navigasjon, søk
Linje 21: Linje 21:
 
[[Kategori:Kafeer og spisesteder]][[Kategori:Serveringssteder]]  
 
[[Kategori:Kafeer og spisesteder]][[Kategori:Serveringssteder]]  
  
[[Kategori:Severdighet]]  
+
[[Kategori:Severdighet]] [[Kategori:Midt i byen]]
 
[[Kategori:Worth Seeing]]
 
[[Kategori:Worth Seeing]]
 
[[Kategori:1918]] [[Kategori:1985]]
 
[[Kategori:1918]] [[Kategori:1985]]

Revisjonen fra 1. feb. 2014 kl. 10:58

Palmehaven 2013. Foto: Jan Habberstad

Palmehaven i Britannia Hotel er en internasjonal kjent restaurant.

17 mai 1918 åpnet man det som skulle vise seg å bli Anker Bachke hovedverk, Palmehaven. Trondheim fikk en restaurant av internasjonal klasse i form av en frodig maurisk have belyst av en storslagen stjernehimmel. Arkitekt Fritz Martin Bachke var blitt sendt til Stockholms Grand Hotel Royal for å hente inspirasjon til det vi i dag kaller "Trondheims Storstue".

Palmehaven har et åpent rom i midten med overlys, og med bordene plassert i en søylegang rundt. Opprinnelig hadde Palmehaven gressplen og et vannfylt basseng. Denne fontenen ble senere kjent som oppholdssted for Gjedda Jonathan. I 1985 ble bassenget restaurert og vannet forsvant, mens planene om å gjøre Palmehaven om til danserestaurant ble lagt på is. Nytt glasstak ble lagt og mye penger ble lagt inn i lyssetting og malearbeider.

En rekke kjente orkestre og musikere har spilt i som husmusikere i Palmehaven og Speilsalen med Jacques Malinak, Lars Minsaas og Gotfred Werner blandt de mest kjente orkesterledere. Benito Nava og Benito Buoso ble også svært godt kjent.


Palmehaven

Direktør Sten Stensrud og Viktor Olsen som i en mannsalder stelte plenen i Palmehaven.

Kilde

  • 1. Johan O. Jensen. Britannia Hotel. Tradisjon og atmosfære gjennom 100 år.

Eksterne lenker