WikiStrinda er Strinda historielags leksikon over historiske personer, begivenheter og bilder i tidligere Strinda kommune og Trondheim kommune, samt områder påvirket av trøndere. WikiStrinda inneholder også artikler av nasjonal interesse, spesielt knyttet til emigrasjon fra Trøndelag.

WikiStrinda er også på Facebook, besøk oss her.


Norsk Institutt for naturforskning (NINA)

Fra WikiStrinda
Revisjon per 8. okt. 2020 kl. 14:35 av Jan H (diskusjon | bidrag)
(diff) ← Eldre revisjon | Nåværende revisjon (diff) | Nyere revisjon → (diff)
Hopp til navigering Hopp til søk
NINAs hus til venstre. Foto: Jan Habberstad 2020
NINA-bygget sett fra sørvest. Foto: Jan Habberstad 2020
NINAs hus. Foto: Jan Habberstad 2014
Omtale i Adresseavisen 15.3.2013

Norsk institutt for naturforskning (NINA), Høgskoleringen 9, er en uavhengig stiftelse opprettet i 1988, som forsker på natur og samspillet natur - samfunn.

NINAs primære aktivitet er å drive anvendt forskning. De har både biologer og samfunnsforskere. Viktige arbeidsområder for NINA er biologisk mangfold, fornybar energi, rovvilt, havbruk, miljødatabaser, bruk og forvaltning av naturressurser, konsekvensanalyser, økologiske effekter av klimaendringer og økonomiske effekter av naturbruk.

NINA har siden 2013 hovedkontor på Gløshaugen i Trondheim, og avdelingskontorer i Tromsø, Oslo, og Lillehammer. NINA har også forskningsstasjon på Ims i Rogaland. Totalt har NINA 211 ansatte (per 1. april 2013). NINA holdt tidligere til i Tungasletta 2.

NINA ble dannet i 1988 ved en sammenslåing av forskningsavdelingen ved Direktoratet for naturforvaltning (DN) og Økoforsk (Program for anvendt økologisk forskning, som var blitt grunnlagt i 1983 og underlagt Miljøverndepartementet).

Nybygget på Gløshaugen fikk i 2013 en internasjonal pris av tidsskriftet World Architecture News som den beste trebygningen som er bygget i verden i 2013. Bygningen som ligger i forlengelsen av RealfagsbygningenNTH, er med sine 8.000 kvadratmeter en av de største trehusene i Scandinavia. Arkitektfirmaet Pir II har vært arkitekter.

Direktører ved NINA har vært:

Karl Baadsvik
Einar M. Hjorthol
Tor G. Heggberget
Norunn S. Myklebust

Kilde

  • 1. Adresseavisen 15.3.2013
  • 2. Wikipedia

Eksterne lenker