WikiStrinda er Strinda historielags leksikon over historiske personer, begivenheter og bilder i tidligere Strinda kommune og Trondheim kommune, samt områder påvirket av trøndere. WikiStrinda inneholder også artikler av nasjonal interesse, spesielt knyttet til emigrasjon fra Trøndelag.

WikiStrinda er også på Facebook, besøk oss her.


Nedkjørte høns

Fra WikiStrinda
Revisjon per 12. jan. 2011 kl. 19:34 av Jan (diskusjon | bidrag)
(diff) ← Eldre revisjon | Nåværende revisjon (diff) | Nyere revisjon → (diff)
Hopp til navigering Hopp til søk

Inge Lund Øfsteng forteller:

Oppe i Brøsetvegen kom det opp en villa ved Kirkvold rundt 1905. Mannen som bodde der arbeidet på Strinden Teglverk. Han hadde gris og høner slik en kan ha det på et lite bruk med uthus. Det kan hende de hadde ei ku også. Jeg husker ikke riktig. Hønene gikk ute. De kaltes bondehøner og gikk hvor de ville. De krysset vegen til kornåkeren på den andre sida.

En dag kom en syklist forbi, det var Herman Finne. Han arbeidet på Rotvold asyl og bodde på Ramstad. Han var en av byens beste sykkelryttere. Denne morgenen for han som vanlig forbi i full fart, da en av hønene skulle hjem og gjøre jobben sin, men syklisten kjørte hodet av henne. Men han var jo over alle hauger før dette ble oppdaget. Om kvelden da syklisten returnerte stod sønnen til eieren der og forlangte en erstatning på 2 kroner og 50 øre.

Syklisten tok opp 5 kroner og ga han:

Vær så god, her har du, æ kjæm att i morra tidlig å æ.

Det fantes friske gutter i tyveårene også, dette skjedde en gang mellom 1923 og 1930.