WikiStrinda er Strinda historielags leksikon over historiske personer, begivenheter og bilder i tidligere Strinda kommune og Trondheim kommune, samt områder påvirket av trøndere. WikiStrinda inneholder også artikler av nasjonal interesse, spesielt knyttet til emigrasjon fra Trøndelag.


WikiStrinda er også på Facebook, besøk oss her.

Leangen Travbane

Fra WikiStrinda
Revisjon per 5. mai 2020 kl. 12:06 av Knut (diskusjon | bidrag) (Se også)

(diff) ← Eldre revisjon | Nåværende revisjon (diff) | Nyere revisjon → (diff)
Hopp til: Navigasjon, søk
Leangen 1959 Flyfoto
Leangen Travbane 2008
Foto: Jan Habberstad
Leangen Travbane 2014
Foto: Jan Habberstad
Leangen Travbane er en travbane som ligger på Leangen.

Banen er 1000 m lang med et oppløp på 270 m, som er landets lengste. Svingradiusen er 65 m og kurvene har en dosering på 17 prosent.

Leangen Travbane eies av et aksjeselskap med samme navn og forestår etter avtale med Norsk Rikstoto totalisatorvirksomheten i området Ålesund til Nordland fylkesgrense. Eneste aksjonær er Det Norske Travselskap.

Travbanen dekker ca. 90 dekar og ble første gang åpnet 5. september 1931. De tyske okkupantene okkuperte banen under den andre verdenskrig og banen åpnet igjen 6. oktober 1946.

Styret i Midt-Norge Travforbund vedtok, mot en stemme, 2. oktober 2014 å skrive under en intensjonsavtale som gjør Koteng Bolig AS, Anton Jenssen & Co og Sparebank1 SMN til nye eiere av Leangen travbane.

Eiendommen er på 123 dekar. Trioen er den samme som står bak gigantutbyggingen av den nye bydelen Grilstad Marina.Valg av ny bane kan først skje etter at en ekstraordinær generalforsamling i Midt-Norge Travforbund sent i november sier ja eller nei til å selge ut Leangen.

Slik der ser ut nå er det fire alternativer for plassering av ny travbane: Malvik, Klæbu, Melhus eller Orkdal. Hvor banen til slutt ender er det ingen som tør forskuttere.

Prisen avhenger av hvor mange boliger kommunen tillater at bygges på den drøyt 120 mål store travtomten, men kjøperne må trolig ut med rundt 600 millioner kroner.

Kilde

  • 1. Wikipedia
  • 2. Dagens næringsliv 3.10.2014

Se også

Eksterne lenker