WikiStrinda er Strinda historielags leksikon over historiske personer, begivenheter og bilder i tidligere Strinda kommune og Trondheim kommune, samt områder påvirket av trøndere.
WikiStrinda inneholder også artikler av nasjonal interesse, spesielt knyttet til emigrasjon fra Trøndelag.

WikiStrinda er også på Facebook, besøk oss her.L. B. Opheim

Fra WikiStrinda
Revisjon per 25. jan. 2019 kl. 14:34 av Torbjorn (diskusjon | bidrag)

Hopp til: Navigasjon, søk

L. B. Opheim, Bynesveien 9, ble grunnlagt i 1912 av brødrene Lornts Berntsen Reinhardt Opheim og Ludvik Opheim. Førstnevnte overtok firmaet i 1922.

Virksomheten omfattet omsetning av meieri- og seterprodukter en gros. Firmaet beskjeftiget 8-10 personer i 1949. De produserte iskrem under varemerket Trønder-IS, deretter Joker-IS. Fra denne lille fabrikkbygningen vest i byen ble Topp-is, Go-is og Diabetiker-is produsert og distribuert ut til de mange kjøpmennene rundt omkring i landet.

Anlegget i Ila viste seg å være alt for lite for den stadig voksende iskremprodusenten. Derfor valgte L.B. Opheim å oppføre et nytt og moderne produksjonsanlegg i et gammelt steinbrudd i Industribygg Utleirvegen 140, mellom Risvollan og Bratsberg i 1979/1980. De holdt til i bygning fram til tidlig på 1990-tallet, da virksomheten ble kjøpt opp av Drammens-is.

Kilde

  • Det norske næringsliv. Fylkesleksikon Sør-Trøndelag 1949
  • Universitetsbiblioteket
  • Stefan Kaliski (obskurarkitektur)