WikiStrinda er Strinda historielags leksikon over historiske personer, begivenheter og bilder i tidligere Strinda kommune og Trondheim kommune, samt områder påvirket av trøndere. WikiStrinda inneholder også artikler av nasjonal interesse, spesielt knyttet til emigrasjon fra Trøndelag.


WikiStrinda er også på Facebook, besøk oss her.

Forskjell mellom versjoner av «Kyvatnet, Lianvatnet og Haukvatnet»

Fra WikiStrinda
Hopp til: Navigasjon, søk
(Ny side: Kyvatnet, Lianvatnet og Haukvatnet i Leirelvvassdraget er beskrevet i en artikkel av Stig Berge. Trondheim kommune og Byåsen Historielag startet i 2018 et samar...)
 
 
(2 mellomliggende revisjoner av samme bruker vises ikke)
Linje 1: Linje 1:
[[Kyvatnet]], [[Lianvatnet]] og [[Haukvatnet]] i [[Leirelvvassdraget]] er beskrevet i en artikkel av [[Stig Berge]].
+
[[Kyvatnet]], [[Lianvatnet]] og [[Haukvatnet]] i [[Leirelvvassdraget]] er beskrevet i en artikkel av [https://no.wikipedia.org/wiki/Stig_Berge Stig Berge].
  
Trondheim kommune og [[Byåsen Historielag]] startet i 2018 et samarbeid om å lage opplysningsskilt for dammene i Bymarka.  Gjennom dette arbeidet ble det samlet mye informasjon om disse dammene og deres historie.  Bare en liten del av stoffet kunne få plass på skiltene.  Hensikten med dette skriftet er å samle denne informasjonen og å gjøre den tilgjengelig for interesserte.
+
Trondheim kommune og [[Byåsen Historielag]] startet i 2018 et samarbeid om å lage opplysningsskilt for dammene i [[Bymarka]].  Gjennom dette arbeidet ble det samlet mye informasjon om disse dammene og deres historie.  Bare en liten del av stoffet kunne få plass på skiltene.   
  
De tre vannene ligger på rekke i randsonebebyggelsen øverst på Byåsen, med tilsig av små bekker fra Bymarka.  Fra vannene renner Uglabekken og Kystadbekken nedover i ravinedalene sydøstover og samles til slutt i Leirelva ved Buenget/nedre Selsbakk.  Derfra går vannet ut i Nidelva, like ovenfor Sluppenbrua.  Vannene danner dermed to sidevassdrag til Leirsjøvassdraget.
+
Hensikten med dette Stig Berges artikkel er å samle denne informasjonen og å gjøre den tilgjengelig for interesserte.
 +
 
 +
De tre vannene ligger på rekke i randsonebebyggelsen øverst på Byåsen, med tilsig av små bekker fra Bymarka.  Fra vannene renner [[Uglabekken]] og [[Kystadbekken]] nedover i ravinedalene sydøstover og samles til slutt i [[Leirelva]] ved Buenget/nedre Selsbakk.  Derfra går vannet ut i [[Nidelva]], like ovenfor [[Sluppenbrua]].  Vannene danner dermed to sidevassdrag til Leirsjøvassdraget.
  
 
==Kilde==
 
==Kilde==

Nåværende revisjon fra 16. nov. 2019 kl. 10:47

Kyvatnet, Lianvatnet og Haukvatnet i Leirelvvassdraget er beskrevet i en artikkel av Stig Berge.

Trondheim kommune og Byåsen Historielag startet i 2018 et samarbeid om å lage opplysningsskilt for dammene i Bymarka. Gjennom dette arbeidet ble det samlet mye informasjon om disse dammene og deres historie. Bare en liten del av stoffet kunne få plass på skiltene.

Hensikten med dette Stig Berges artikkel er å samle denne informasjonen og å gjøre den tilgjengelig for interesserte.

De tre vannene ligger på rekke i randsonebebyggelsen øverst på Byåsen, med tilsig av små bekker fra Bymarka. Fra vannene renner Uglabekken og Kystadbekken nedover i ravinedalene sydøstover og samles til slutt i Leirelva ved Buenget/nedre Selsbakk. Derfra går vannet ut i Nidelva, like ovenfor Sluppenbrua. Vannene danner dermed to sidevassdrag til Leirsjøvassdraget.

Kilde

Eksterne lenker