WikiStrinda er Strinda historielags leksikon over historiske personer, begivenheter og bilder i tidligere Strinda kommune, Trondheim kommune og Trøndelag fylke.

WikiStrinda er også på Facebook, besøk oss her.


Kafé Skuret

Fra WikiStrinda
Hopp til: Navigasjon, søk
Kystlagets logo. Foto: Jan Habberstad 2013
Kafe skuret. Foto: Jan Habberstad 2013
Gulskuret. Foto: Jan Habberstad 2013
Kafé Skuret, Fosenkaia 40, ligger i Gulskuret på Fosenkaia i Trondheim havn.Kafé Skuret drives av Kystlaget Trondhjem gjennom det heleide selskapet Kafé Skuret AS.

Kystlaget Trondhjem ble grunnlagt i januar 1989, da 32 kystkulturentusiaster i Trondheim møttes på den gamle ”Velferden” i Trondheim og bestemte at nå var Kystlaget Trondhjem grunnlagt. Deretter spiste de Trondhjemsuppe med rosiner i, røykasild og flatbrød, og fortsatte å fortelle hverandre gode historier med maritimt tilsnitt. Og på den måten går det en linje tilbake til lagets røtter, som vel må sies å ligge i førhistorisk tåke i form av dempet belysning og sigarettrøyk på Kieglekroa i Trondheim.

Fosen Trafikkselskap A/S var rundt 1990 i ferd med å flytte hurtigbåtterminalen og administrasjonen ut av kanalhavna. De etterlot seg tre til dels forfalne lagerskur. 17 mai 1989 heiste Kystlagets første – og senere legendariske – skurbas Gunnar Hassel for første gang flagget for Kystlaget på Gulskuret.

Kilde

  • 1. Nettside - Kystlaget Trondhjem


Eksterne lenker