WikiStrinda er Strinda historielags leksikon over historiske personer, begivenheter og bilder i tidligere Strinda kommune og Trondheim kommune, samt områder påvirket av trøndere. WikiStrinda inneholder også artikler av nasjonal interesse, spesielt knyttet til emigrasjon fra Trøndelag.

WikiStrinda er også på Facebook, besøk oss her.


Hovedtrekkene i arealdisponeringen 1945-64

Fra WikiStrinda
Revisjon per 3. feb. 2016 kl. 19:45 av Torbjorn (diskusjon | bidrag)
(diff) ← Eldre revisjon | Nåværende revisjon (diff) | Nyere revisjon → (diff)
Hopp til navigering Hopp til søk
Boliger ved Persaune

Umiddelbart etter 2. verdenskrig var det strenge restriksjoner på boligbygging. Sosial boligbygging stod på kartet, og områdene ved Strindheim Hageby Borettslag og Persaune Hageby Borettslag ble prioritert.Det var det nystartede Trondheim og Omegn Boligbyggelag - TOBB som fullførte utbyggingen her før 1950.

Noe boligbygging skjedde også i tilknytning til sykehusene Rotvoll og Reitgjerdet (Brøset Hageby). For øvrig var det spredt utbygging, i hovedsak ved Munkvoll og på Øvre Byåsen.

I perioden 1951-55 ble det noe mindre restriksjoner på bygging. Det ble fart i utbyggingen ved Charlottenlund og langs aksen Nardo- Nidarvoll- Sorgenfri. Størst byggingen var det likevel i byggebeltet ved Berg og mellom Rønningen og Persaunet. I Uglamarka ble det klattutbygging ved at hytter ble omgjort til boliger.

Boliger Grilstadhaugen


I periodene 1956-50 og 1961-63 økte utbyggingen ytterligere, og utnyttelsesgraden ble noe større pr. tomteområde.

Utbyggingen av næringsarealer kom i gang for alvor ca 1960, og da særlig på Sluppen, Tunga og ved Leangen, samt et større skoleprosjekt på Charlottenlund.

Boliger ved Blussuvold østre

Kilde

  • 1. Strinda bygdebok 4. bind. Og bygda ble by.


Interne lenker