WikiStrinda er Strinda historielags leksikon over historiske personer, begivenheter og bilder i tidligere Strinda kommune og Trondheim kommune, samt områder påvirket av trøndere. WikiStrinda inneholder også artikler av nasjonal interesse, spesielt knyttet til emigrasjon fra Trøndelag.

WikiStrinda er også på Facebook, besøk oss her.


Hjorten

Fra WikiStrinda
Revisjon per 25. jan. 2014 kl. 16:50 av Jan (diskusjon | bidrag)
(diff) ← Eldre revisjon | Nåværende revisjon (diff) | Nyere revisjon → (diff)
Hopp til navigering Hopp til søk
Hjorten

Hjorten, tidligerer restaurant og forlystelsessted i Ilevollen 15. Opprinnelig lå et vertshus Klæthgården på eiendommen.

I 1859 ble eiendommen overtatt av restauratør Hans Lemvig Christiansen, som anla en restaurant og to kjeglebaner på eiendommen. Han startet også kabaretforestillinger. På folkemunne ble stedet kalt Christiansens hage. Det fikk navnet Hjorten i 1867. Forslystelsesstedet hadde da fast orkester og fikk i 1879 en egen friluftsscene.

Christiansens enke solgte Hjorten til Rudolf Gehe i 1888. Ti år senere overtok Fritz Topp. Han moderniserte stedet og fikk oppført en ny restaurantbygning i dragestil. Arkitekt var Karl Norum og bygget ble oppført av byggmester Jacob Digre. Den gamle restaurantbygningen ble oppført på Edvardsminde.

En rekke revyer og teaterforstillinger ble oppført på Hjorten. Etter 1935 ble Hjorten utleid til foreninger, idrettslag mfl. Tyskerne brukte stdet som folegning og forlystelsested under 2. verdenskrig. Den siste revyen ble spilt i 1948. Dørene stengte for godt i 1955. Bygningene ble revet i 1962 for å gi plass til Hjortens omsorgssenter. Toppen av tårnet er bevart som hundehus på Adrianstua.


Kilde

  • 1. Trondheim byleksikon
  • 2. Trondheim vår barndoms by -Johan O. Jenssen

Eksterne lenker