WikiStrinda er Strinda historielags leksikon over historiske personer, begivenheter og bilder i tidligere Strinda kommune og Trondheim kommune, samt områder påvirket av trøndere. WikiStrinda inneholder også artikler av nasjonal interesse, spesielt knyttet til emigrasjon fra Trøndelag.

WikiStrinda er også på Facebook, besøk oss her.


History of the Norwegian People in America

Fra WikiStrinda
Revisjon per 26. des. 2019 kl. 10:43 av Jan H (diskusjon | bidrag)
(diff) ← Eldre revisjon | Nåværende revisjon (diff) | Nyere revisjon → (diff)
Hopp til navigering Hopp til søk
History of the Norwegian People in America

History of the Norwegian People in America, utgitt 1925 i Amerika i forbindelse med 100-årsjubileet for organisert norsk utvandring til Amerika 1925. Engelsk tekst. Forfatter var Olaf Morgan Norlie. Utgitt av Heritage Books 2012.

Her delte Norlie innvandringsperioden i tre bolker: først “den norske perioden” 1825–60, så “den norskamerikanske perioden” 1860–90 og endelig “den amerikanske perioden” 1890–1925. På den måten satte han et skille ved 1890 og dannelsen av Den forenede kirke, som han så på som en viktig overgang til en mer amerikansk inspirert kirkeordning med større selvstendighet for den enkelte menighet. I boken legger han mest vekt på lærere og prester, men boken inneholder en rekke opplysninger om øvrige norske immigranters livshistorie i Amerika:

Kilde

  • History of the Norwegian People in America.

Se også