WikiStrinda er Strinda historielags leksikon over historiske personer, begivenheter og bilder i tidligere Strinda kommune og Trondheim kommune, samt områder påvirket av trøndere. WikiStrinda inneholder også artikler av nasjonal interesse, spesielt knyttet til emigrasjon fra Trøndelag.

WikiStrinda er også på Facebook, besøk oss her.


Gravplasser Moholt kirkegård med titler

Fra WikiStrinda
Revisjon per 13. aug. 2022 kl. 14:01 av Janh (diskusjon | bidrag)
(diff) ← Eldre revisjon | Nåværende revisjon (diff) | Nyere revisjon → (diff)
Hopp til navigering Hopp til søk
Gravplasser Moholt kirkegård

ca 100 Gravstøtter på Moholt kirkegård med titler på avdøde personer er vurdert mht personenes tilknytning til steder i Strinda. Titler gir ofte en bedre mulighet for en lettere identifikasjon av hvilken tilknytning disse hadde til Strinda og Trondheims historie, herunder yrker og næringsliv.

Gravplasser Moholt kirkegård

Moholt kirkegård betjener Strinda sogn. Her det i alt 134 gravfelt. En rekke graver er i tidens løp slettet, men alle navn finnes i kirkegårdsprotokollene. I 1980 ser det ut til at en omfattende sletting av graver har vært foretatt. Gravfelt 55 (tidligere L.3) ser ut til å være gravsted for pasienter fra Rotvoll og Reitgjerdet.

De eldste bevarte gravene ligger nært Strinda kirke.

I feltene 33-44 ligger monumentale gravlunder med høy historisk verdi.

Nedenfor finnes en oversikt over endel gravplasser. Tegnet «¤» indikerer at der ikke finnes bilde av gravstedet i databasen Gravminner i Norge. Tegnet «¤!» indikerer at personen ikke? er registrert i databasen. Endel personer er omtalt i boken Norges bebyggelse, da er angitt «gårdsnummer/bruksnummer».

Se også

Kilde

  • Gravminner i Norge
  • Fotosamling av gravstøtter, Jan Habberstad