WikiStrinda er Strinda historielags leksikon over historiske personer, begivenheter og bilder i tidligere Strinda kommune, Trondheim kommune og Trøndelag fylke.

WikiStrinda er også på Facebook, besøk oss her.


Gerhard Flesch

Fra WikiStrinda
Revisjon per 1. jul. 2015 kl. 09:19 av Jan (diskusjon | bidrag)

(diff) ← Eldre revisjon | Nåværende revisjon (diff) | Nyere revisjon → (diff)
Hopp til: Navigasjon, søk
Gerhard Flesch
Foto: kildenett.no
Gerhard Friedrich Ernst Flesch (født 18. oktober 1909 i Posen i Tyskland, henrettet 28. februar 1948 på Kristiansten festning i Trondheim) var Obersturmbannführer og kommandør for Sicherheitsdienst i Bergen fra sommeren 1940, og fra 11. oktober 1941 i Trondheim og frem til kapitulasjonen. En del av hans ansvarsområde i Trondheim var også Falstad fangeleir. Han rapporterte til Heinrich Fehlis.

Han sluttet seg til NSDAP i 1933 og i 1934 var han ferdig utdannet jurist. I 1936 ble han utnevnt av Reinhard Heydrich i Gestapo til å følge med på religiøse grupper i Tyskland. I 1938 deltok han i den tyske innmarsjen i Sudetenland og året etter i annekteringen av Böhmen og Mähren. Han tjenestegjorde deretter som rådgiver for gauleiter Fritz Sauckel i Thüringen.

Da andre verdenskrig brøt ut med felttoget i Polen i 1939, ble han leder av en Einsatzkommando i Posen og ved Felttoget i Frankrike deltok han som medlem av 3. SS-divisjon Totenkopf.

Han ble dømt til døden for tortur og drap og ble henrettet på Kristiansten festning i Trondheim den 28. februar 1948.

Kilder

  • 1. Wikipedia


Eksterne lenker