WikiStrinda er Strinda historielags leksikon over historiske personer, begivenheter og bilder i tidligere Strinda kommune og Trondheim kommune, samt områder påvirket av trøndere.
WikiStrinda inneholder også artikler av nasjonal interesse, spesielt knyttet til emigrasjon fra Trøndelag.

WikiStrinda er også på Facebook, besøk oss her.Forskjell mellom versjoner av «Fylkesordførere i Nord-Trøndelag»

Fra WikiStrinda
Hopp til: Navigasjon, søk
Linje 1: Linje 1:
'''Fylkesordførere i Nord-Trøndelag'''. Fylkesordfører var opprinnelig ikke definert i formannskapsloven av 1837 og senere kommunelover. det var amtmannen / fylkesmannen som var formann i fylkestinget fram til 1922. Da måtte han vike dirigentplass for en formann valgt av fylkestinget. Fylkesmannen beholdt imidlertid sin lederrolle i fylkesutvalget fram til ikrafttredelsen av av kommuneloven av 1961.
+
[[Bilde:Navn|thumb|Beskrivelse]] '''Fylkesordførere i Nord-Trøndelag'''. Fylkesordfører var opprinnelig ikke definert i formannskapsloven av 1837 og senere kommunelover. det var amtmannen / fylkesmannen som var formann i fylkestinget fram til 1922. Da måtte han vike dirigentplass for en formann valgt av fylkestinget. Fylkesmannen beholdt imidlertid sin lederrolle i fylkesutvalget fram til ikrafttredelsen av av kommuneloven av 1961.
  
 
På det særskilte fylkesting i 1963 ble dette ledet av fylkesmann [[Gustav Sjaastad]]. Fylkesutvalget skulle ha 11 representanter og disse ble valgt:
 
På det særskilte fylkesting i 1963 ble dette ledet av fylkesmann [[Gustav Sjaastad]]. Fylkesutvalget skulle ha 11 representanter og disse ble valgt:
Linje 5: Linje 5:
 
*fra Arbeiderpartiet: Olav Stavrum, Johan Støa, Erling Thun, Reidar C.Hansen, Alf Karlsen
 
*fra Arbeiderpartiet: Olav Stavrum, Johan Støa, Erling Thun, Reidar C.Hansen, Alf Karlsen
  
Deretter valgte fylkestinget [[Johan A.Vikan]] til fylkesordfører og Martin Mørkved til fylkesvaraordfører
+
Deretter valgte fylkestinget [https://no.wikipedia.org/wiki/Johan_A._Vikan Johan A.Vikan] (1912 i Stjørdal- 1997) til fylkesordfører og Martin Mørkved til fylkesvaraordfører
  
 
{{arbeid pågår}}
 
{{arbeid pågår}}

Revisjonen fra 29. mar. 2018 kl. 16:28

Fil:Navn
Beskrivelse
Fylkesordførere i Nord-Trøndelag. Fylkesordfører var opprinnelig ikke definert i formannskapsloven av 1837 og senere kommunelover. det var amtmannen / fylkesmannen som var formann i fylkestinget fram til 1922. Da måtte han vike dirigentplass for en formann valgt av fylkestinget. Fylkesmannen beholdt imidlertid sin lederrolle i fylkesutvalget fram til ikrafttredelsen av av kommuneloven av 1961.

På det særskilte fylkesting i 1963 ble dette ledet av fylkesmann Gustav Sjaastad. Fylkesutvalget skulle ha 11 representanter og disse ble valgt:

  • fra «Fellesliste»: Johan A.Vikan, Martin Mørkved, Lars Kirkeby-Garstad, Knut Aas, einar Fostad, Knut Schønberg
  • fra Arbeiderpartiet: Olav Stavrum, Johan Støa, Erling Thun, Reidar C.Hansen, Alf Karlsen

Deretter valgte fylkestinget Johan A.Vikan (1912 i Stjørdal- 1997) til fylkesordfører og Martin Mørkved til fylkesvaraordfører

Arbeid pågår: Vennligst ikke rediger artikkelen mens arbeidet pågår.

Kilder

  • Dagfinn Sakshaug. Nord-Trøndelag fylkeskommune. Oversikt for tiden etter andre verdenskrig