WikiStrinda er Strinda historielags leksikon over historiske personer, begivenheter og bilder i tidligere Strinda kommune og Trondheim kommune, samt områder påvirket av trøndere. WikiStrinda inneholder også artikler av nasjonal interesse, spesielt knyttet til emigrasjon fra Trøndelag.

WikiStrinda er også på Facebook, besøk oss her.


Ferja FOLDEREID

Fra WikiStrinda
Hopp til navigering Hopp til søk
Ferja FOLDEREID

Ferja Foldereid ble bygget i 1959 ved Ulstein mek. verksted. Den målte 97x28x10 fot og ble sertifisert for 145 passasjerer, og kunne ta mellom 16 og 20 biler.

Foldereid ble satt i rute i august mellom Kongsmoen og Teplingan i Foldafjorden i august 1959 og avløste Follaferga II. Fører var Johan Brækkan.

I 1967 ble ferjeleiet på sørsiden av fjorden flyttet fra Kongsmoen til Bjørånes.

Da Folda bru over Foldereidstraumen ble åpnet i 1969, ble ferjeruta lagt ned og Foldereid ble overført til Namsos Trafikkselskap og satt i drift mellom Kjerstivika-Seierstad-Salsnes.

I 1989 ble ferga oppgradert for å kunne ta biler med 10 tonns akseltrykk. Den gikk senere i fast rute Ølhammeren - Seierstad til 1992.

I 1993 ble ferga solgt til Åland i Sverige og fikk navnet MY, og i 1998 ble hun solgt til Stockholms Sødra Skjærgårdstrafikk og fikk navnet Queen.

Kilder

  • Anton Ramfjord. Brækkan-båter i 100 år.

Eksterne lenker