WikiStrinda er Strinda historielags leksikon over historiske personer, begivenheter og bilder i tidligere Strinda kommune og Trondheim kommune, samt områder påvirket av trøndere. WikiStrinda inneholder også artikler av nasjonal interesse, spesielt knyttet til emigrasjon fra Trøndelag.

WikiStrinda er også på Facebook, besøk oss her.


Diplom-Is på Landbrukssenteret

Fra WikiStrinda
Revisjon per 7. des. 2016 kl. 08:30 av Jan H (diskusjon | bidrag)
(diff) ← Eldre revisjon | Nåværende revisjon (diff) | Nyere revisjon → (diff)
Hopp til navigering Hopp til søk
Strinda den gang da
Diplom-Is på Landbrukssenteret
Diplom-Is
Årbok for
Strinda historielag
2007
Sidetall 7
Forfatter Egil Sødal
Overskrift Diplom-Is på Landbrukssentret
3 stikkord Næringsliv
Iskrem
Tunga

Historien om Diplom-Is på Landbrukssenteret ble beskrevet av Egil Sødal i en artikkel i Årboka Strinda den gang da for Strinda historielag 2007.

Artikkelen er på 7 sider. Den omtaler utviklingen av produksjonsmetoder for framstilling av iskrem. Produksjonsanlegg hos Trondhjems Melkforsyning på Buran startet i 1929. Senere skjedde produksjonen hos A/L Iskrem i Erling Skakkes gt 25. A-L Iskrem kom til Tunga i 1967. Norsk Iskrem BA ble dannet i 1991 og i 2002 ble firmaets navn Diplom-Is A/S. Produksjonen på Tunga ble avviklet i 1997, anlegget ble et lager og distribusjonsselskap. I 2015 disponerte et Am-Carmiljø lokaler i bygget, byggene til Diplom-Is på Tunga i Trondheim ble imidlertid revet i månedskiftet juli/august 2015.

6 fotos og 1 illustrasjon er gjengitt i artikkelen.

Iskart 1972

Ønsker du å bestille årboka? Gå da til: [1]