WikiStrinda er Strinda historielags leksikon over historiske personer, begivenheter og bilder i tidligere Strinda kommune og Trondheim kommune, samt områder påvirket av trøndere.
WikiStrinda inneholder også artikler av nasjonal interesse, spesielt knyttet til emigrasjon fra Trøndelag.

WikiStrinda er også på Facebook, besøk oss her.Forskjell mellom versjoner av «Dahls reperbane på Bakkaune»

Fra WikiStrinda
Hopp til: Navigasjon, søk
(Ny side: '''Dahls reperbane''' i Gamle Kongevei ble opprettet mot slutten av attenhundretallet og drevet til inn i 1900-årene. Eiendommen var en parsell av Lykkens Prøve som ble solgt...)
 
Linje 1: Linje 1:
'''Dahls reperbane''' i [[Gamle Kongevei]] ble opprettet mot slutten av attenhundretallet og drevet til inn i 1900-årene. Eiendommen var en parsell av [[Lykkens Prøve]] som  ble solgt til repslager [[Kittel Berg]] i 1874. Eiendommen ble overtatt av [[Niels P. Dahl]] i 1876. Han gikk konkurs i 1878, som så mange andre, men bedriften fortsatte under hans navn og var fortsatt i virksomhet i 1918.
+
[[Bilde:Navn|thumb|Dahls reperbane på Bakkaune]]'''Dahls reperbane''' i [[Gamle Kongevei]] ble opprettet mot slutten av attenhundretallet og drevet til inn i 1900-årene. Eiendommen var en parsell av [[Lykkens Prøve]] som  ble solgt til repslager [[Kittel Berg]] i 1874. Eiendommen ble overtatt av [[Niels P. Dahl]] i 1876. Han gikk konkurs i 1878, som så mange andre, men bedriften fortsatte under hans navn og var fortsatt i virksomhet i 1918.
  
 
Spinnehuset skal ha stått langt ut i mellomkrigstida, og til slutt blitt så forfallent at kommunen måtte fjerne det.
 
Spinnehuset skal ha stått langt ut i mellomkrigstida, og til slutt blitt så forfallent at kommunen måtte fjerne det.
 +
 +
== Kilde ==
 +
 +
* 1. Jan B. Vindheim. Reperbaner i Trondheim 1637 - 1925
 +
 +
 +
[[Kategori:Bedrift]][[Kategori:Lademoen]]
 +
 +
==Eksterne lenker==
 +
*[http://vindheim.net/hamp/reperbaner.html Jan B. Vindheim. Reperbaner i Trondheim]

Revisjonen fra 15. okt. 2015 kl. 10:07

Fil:Navn
Dahls reperbane på Bakkaune
Dahls reperbane i Gamle Kongevei ble opprettet mot slutten av attenhundretallet og drevet til inn i 1900-årene. Eiendommen var en parsell av Lykkens Prøve som ble solgt til repslager Kittel Berg i 1874. Eiendommen ble overtatt av Niels P. Dahl i 1876. Han gikk konkurs i 1878, som så mange andre, men bedriften fortsatte under hans navn og var fortsatt i virksomhet i 1918.

Spinnehuset skal ha stått langt ut i mellomkrigstida, og til slutt blitt så forfallent at kommunen måtte fjerne det.

Kilde

  • 1. Jan B. Vindheim. Reperbaner i Trondheim 1637 - 1925

Eksterne lenker