WikiStrinda er Strinda historielags leksikon over historiske personer, begivenheter og bilder i tidligere Strinda kommune, Trondheim kommune og Trøndelag fylke.

WikiStrinda er også på Facebook, besøk oss her.


D/S Folla

Fra WikiStrinda
Hopp til: Navigasjon, søk
DS Folla
D/S Folla ble bygget hos Ørens Mekaniske Værksted som båt nr 11 og ble levert til Namdalens Aktie Dampskibsselskab i 1909. Det faste ruteområdet var Namsos- Rørvik-Leka- Ytre Vikna. Men av og til gikk hun inn i ruta Namsos-Trondheim som Namsos Dampskibsselskab hadde.Narvik berges av Folla.jpg

I 1927 utførte D/S Folla en stordåd da hun kom over barken "Bessfield" som var i ferd med å blåse på land utenfor Bjørøya. Den fikk sleper om bord og trakk seilskuta inn til trygg havn.

D/S Folla ble brukt som ferje for britiske styrker i 1940 og fikk skader. Båten ble forsøkt gjemt unna i ly av en bergvegg, men tyske bombeangrep på bergveggen ovenfor ga skader på båten, og den ble reparert ved Ørens mekaniske verksted.

D/S Folla deltok i evakueringen av befolkningen i Finnmark under 2. verdenskrig og fraktet passasjerene til Trøndelag.

D/S Folla gikk i rute til begynnelsen av 1950-tallet. I 1953 ble hun solgt som losjiskip under bygging av kraftstasjon ved Tjongsfjorden i Nordland og sank der i romjula 1958.

Kilder

Eksterne lenker