WikiStrinda er Strinda historielags leksikon over historiske personer, begivenheter og bilder i tidligere Strinda kommune og Trondheim kommune, samt områder påvirket av trøndere.
WikiStrinda inneholder også artikler av nasjonal interesse, spesielt knyttet til emigrasjon fra Trøndelag.

WikiStrinda er også på Facebook, besøk oss her.Forskjell mellom versjoner av «Bymarka»

Fra WikiStrinda
Hopp til: Navigasjon, søk
Linje 1: Linje 1:
'''Bymarka'''
+
'''Bymarka''' ligger vest for Trondheim og er med sine 80km² areal, trondheimsregionens største og mest populære utfartssted. Marka eies av Trondheim kommune (32 km2), private grunneiere (40 km2), Byneset statsalmenning og Byneset bygdealmenning. Trondheim kommunes andel heter [[Trondheim Bymark]], og er en eldre almenning fra byens begynnelse.
 +
 
 +
Bymarka har et variert turterreng fra tett skog til vakre myrområder og er et ypperlig terreng for turgåere hele året. Bymarka kan tilby 200 km med stier, 250 km med skiløyper og 6 lysløyper fra 2 til 10 km. Det er også et fint alpinanlegg ved [[Gråkallen]]. For rullestolbrukere er det en rullestolløype på 2,3 km ved [[Haukvatnet]].En nihulls golfbane ligger ved Sommerseter.
 +
 
 +
Det har vært serveringssteder på Damhaugen, [[Elgsethytta]], [[Grønlia]], [[Lian]], Lintrøa, Rønningen, [[Skistua]], Skogly og Sommerseter.
 +
 
 +
En rekke vann og dammer finnes , og flere er gode bade- og fiskeplasser. [[Baklidammen]], [[Herberndammen]], [[Holstdammen]], [[Kobberdammen]], [[Kyvatnet]], [[Nydammen]], [[Skjelbreia]], [[Svarttjønna]],[[ Theisendammen]] og [[Vintervatnet]] ligger alle i Bymarka.
 +
 
 +
 
  
 
{{arbeid pågår}}  
 
{{arbeid pågår}}  
Linje 6: Linje 14:
 
== Kilde ==
 
== Kilde ==
  
* 1.  
+
* 1. Trondheim byleksikon
  
 
==Eksterne lenker==  
 
==Eksterne lenker==  

Revisjonen fra 25. jan. 2011 kl. 19:35

Bymarka ligger vest for Trondheim og er med sine 80km² areal, trondheimsregionens største og mest populære utfartssted. Marka eies av Trondheim kommune (32 km2), private grunneiere (40 km2), Byneset statsalmenning og Byneset bygdealmenning. Trondheim kommunes andel heter Trondheim Bymark, og er en eldre almenning fra byens begynnelse.

Bymarka har et variert turterreng fra tett skog til vakre myrområder og er et ypperlig terreng for turgåere hele året. Bymarka kan tilby 200 km med stier, 250 km med skiløyper og 6 lysløyper fra 2 til 10 km. Det er også et fint alpinanlegg ved Gråkallen. For rullestolbrukere er det en rullestolløype på 2,3 km ved Haukvatnet.En nihulls golfbane ligger ved Sommerseter.

Det har vært serveringssteder på Damhaugen, Elgsethytta, Grønlia, Lian, Lintrøa, Rønningen, Skistua, Skogly og Sommerseter.

En rekke vann og dammer finnes , og flere er gode bade- og fiskeplasser. Baklidammen, Herberndammen, Holstdammen, Kobberdammen, Kyvatnet, Nydammen, Skjelbreia, Svarttjønna, Theisendammen og Vintervatnet ligger alle i Bymarka.


Arbeid pågår: Vennligst ikke rediger artikkelen mens arbeidet pågår.


Kilde

  • 1. Trondheim byleksikon

Eksterne lenker