WikiStrinda er Strinda historielags leksikon over historiske personer, begivenheter og bilder i tidligere Strinda kommune, Trondheim kommune og Trøndelag fylke.

WikiStrinda er også på Facebook, besøk oss her.


Byggteknikk AS

Fra WikiStrinda
Hopp til: Navigasjon, søk
Logo Byggteknikk

Byggteknikk AS ble stiftet i 1951. Disponent fra samme år var Birger Henning Svendsen.

Firmaet drev som entreprenør i hele perioden fram til midt i 1980-årene. Mange kjente prosjekt i Trondheimsregionen ble gjennomført: Risvollan, Kattem, Universitetet på Dragvoll, deler av Huseby Flatåsen m.m. Samtidig ble overskudd benyttet til oppkjøp av eiendommer, som ble utviklet i tider med ledig kapasitet.

I 1985 kjøpte Byggteknikk opp AS Anlegg, og entreprenørdriften ble drevet videre i regi av AS Anlegg, fram til 1997, da AS Anlegg ble solgt. I forbindelse med med et arveskifte ble firmaet fisjonert i 1998, og her dukker navnet Byggteknikk Eiendom as opp. Selskapet har siden opprettelsen vært et familieeid selskap.

I dag drives selskapet som et eiendomsselskap, med forvaltning og drift av egne eiendommer.

Byggteknikk har nærings- og boligeiendommer i Trondhemsområdet. I tillegg deltar de i selskap i samme bransje, og nevner her Statens Hus i Trondheim, som eies av Bispen as, og Remasentret på Stavset som eies av Ans Stavsetbygg.


Byggteknikk holder ”hus” i Kongens gate 60 i Trondheim.

Kilde

  • 1. Ulf Ramberg Carlsen. Gründeren, lederen og kollektivets betydning for anleggsbransjen i Norge.
  • 2. Nettsted Byggteknikk