WikiStrinda er Strinda historielags leksikon over historiske personer, begivenheter og bilder i tidligere Strinda kommune og Trondheim kommune, samt områder påvirket av trøndere. WikiStrinda inneholder også artikler av nasjonal interesse, spesielt knyttet til emigrasjon fra Trøndelag.


WikiStrinda er også på Facebook, besøk oss her.

Burmaklippen

Fra WikiStrinda
Revisjon per 11. sep. 2019 kl. 13:24 av Jan H (diskusjon | bidrag)

(diff) ← Eldre revisjon | Nåværende revisjon (diff) | Nyere revisjon → (diff)
Hopp til: Navigasjon, søk
Burmaklippen. Foto: Asgeir Våg
Utsikt fra Burmaklippen. Foto: Jan Habberstad 2019
Burmaklippen, karakteristisk stenformasjon på gnr 45/1, nord-øst for Bekken gård i Estenstadmarka. Klippen ligger i et stup sørvest for nedlagte Stokkleiva skibakke.

Like ved Burmaklippen kan en se rester etter mastene for Kraftlinjen fra Burmaklippen til Haugen.

Klippeframspringet fikk sitt navn under bygging av Estenstadvegen på midten av 1950-tallet, da krigen i Burma var det store samtaleevnet blant anleggsarbeiderne.

Svein Horn Buaas forteller;

Det som i dag kalles "Burmabyen" var opprinnelig et hytteområde. På 50- og 60-tallet begynte noen å bosette seg fast i hyttene. Disse ble påbygd og utvidet litt etter den enkeltes økonomi og tilgang til mer eller mindre brukte materialer. Bebyggelsen fikk derfor et uensarted og sterkt preg av dette. I perioden 1958 - 62 var det militærkupp og borgerkrig i Burma. Avisene viste bilder fra flyktningleirer og slumområder med kummerlig og improvisert bebyggelse. Vittige tunger døpte derfor området til Burmabyen.

Solveig Solem forteller;

Uttrykket Burma oppsto etter krigen. De få som bodde i Bekkenområdet var bortimot isolert om vinteren. Altså like bortgjemte som landet Burma i Asia. Slik ble Burmanavnet brukt på området.

Kilder

  • Adresseavisen 6.8.2016

Lenker

Trondheim.no