WikiStrinda er Strinda historielags leksikon over historiske personer, begivenheter og bilder i tidligere Strinda kommune og Trondheim kommune, samt områder påvirket av trøndere.
WikiStrinda inneholder også artikler av nasjonal interesse, spesielt knyttet til emigrasjon fra Trøndelag.

WikiStrinda er også på Facebook, besøk oss her.Bjørnør Historielag

Fra WikiStrinda
Revisjon per 29. mar. 2019 kl. 16:12 av Torbjorn (diskusjon | bidrag) (Torbjorn flyttet siden Bjørnør historielag til Bjørnør Historielag uten å etterlate en omdirigering)

Hopp til: Navigasjon, søk

Bjørnør historielag.

Laget deltok ved utgivelsen av den fembinds gårds- og slektshistorien Bjørnørfolket (1993-2001), og har siden 1968 gitt ut Årbok for Bjørnør årlig. Bibliotekar Morten Haugen, Ørland, har laget Fosen-registeret med oversikt over artikler i denne årboka og 10 andre årbokserier fra Fosen.

Bjørnør Historielag er et historielag som har sitt "nedslagsområde" i sognene Osen, Roan og Stoksund i det tidligere Bjørnør prestegjeld.

Bjørnør kommune i Sør-Trøndelag ble oppretta i 1838 ut fra Bjørnør prestegjeld.

I 1892 ble kommunen delt i tre: Roan, Osen og Stoksund. Sistnevnte er siden 1964 en del av Åfjord kommune. Prestegjeldet beholdt sitt navn og omfatta Osen og Roan inntil nedleggelsen av prestegjelda i 2000-åra.

Bjørnør historielag har hele den tidligere kommunen som virkeområde og har siden 1968 utgitt Årbok for Bjørnør.

Laget har siden slutten av 1960-årene utgitt årbok hvert år, med unntak av de 3-4 siste år da den har kommet annethvert år. Alle som kjøper årboka er automatisk medlemmer av laget.

Dagens styre består av: Leder Odd Harsvik og styremedlemmer Brynjar Strand, Reidar Moen og Einar Jakobsen.

Laget har egen Facebookside.

Kontakt i 2018: Bjørnør Historielag v/Arnar Utseth, Kvithyllvn. 171, 7100 Rissa, e-post arnar.utseth@fosenyard.com

Eksterne lenker