WikiStrinda er Strinda historielags leksikon over historiske personer, begivenheter og bilder i tidligere Strinda kommune og Trondheim kommune, samt områder påvirket av trøndere. WikiStrinda inneholder også artikler av nasjonal interesse, spesielt knyttet til emigrasjon fra Trøndelag.

WikiStrinda er også på Facebook, besøk oss her.


Forskjell mellom versjoner av «Bingsgaard»

Fra WikiStrinda
Hopp til navigering Hopp til søk
 
(Én mellomliggende revisjon av samme bruker vises ikke)
Linje 1: Linje 1:
'''Bingsgaard''' lå  nær [[Ladebekken]]s utløp og ble fradelt [[Rønningen]] i 1807 og overdratt til kjøpmann [[Frederik Bing]] som [[arvefeste]]. Han fikk 1809 tillatelse til å anlegge privat gravplass her og oppførte [[Bingbrua]] over Ladebekken. Bing drev industriell virksomhet i form av et såpekokeri ved Ladebekken.  
'''Bingsgaard''' lå  nær [[Ladebekken]]s utløp og ble fradelt [[Rønningen]] i 1807 og overdratt til kjøpmann [[Fredrik Bing]] som [[arvefeste]]. Han fikk 1809 tillatelse til å anlegge privat gravplass her og oppførte [[Bingbrua]] over Ladebekken. Bing drev industriell virksomhet i form av et såpekokeri ved [[Ladebekken]].  


Fra 1859 tilhørte stedet fru Pauline Bull og det ble 1869 overdratt til fabrikkeier Caspar Jordan (se [[Jarlheim]]) som benyttet det som tomt for en utvidelse av sin fyrstikkfabrikk.
Fra 1859 tilhørte stedet fru Pauline Bull og det ble 1869 overdratt til fabrikkeier Caspar Jordan (se [[Jarlheim]]) som benyttet det som tomt for en utvidelse av sin fyrstikkfabrikk.

Nåværende revisjon fra 16. des. 2021 kl. 19:11

Bingsgaard lå nær Ladebekkens utløp og ble fradelt Rønningen i 1807 og overdratt til kjøpmann Fredrik Bing som arvefeste. Han fikk 1809 tillatelse til å anlegge privat gravplass her og oppførte Bingbrua over Ladebekken. Bing drev industriell virksomhet i form av et såpekokeri ved Ladebekken.

Fra 1859 tilhørte stedet fru Pauline Bull og det ble 1869 overdratt til fabrikkeier Caspar Jordan (se Jarlheim) som benyttet det som tomt for en utvidelse av sin fyrstikkfabrikk.

På kartet fra 1909 må vel Bingsgaard være bygningene mellom Dampvaskeriet A/S og Isidor Nielsens mekaniske verksted?

Kilde

  • 1. Lystgårdene på Lade. En reise i Trondheims Arkadia.Ringve Museums skrifter VIII. Redaktør Sissel Guttormsen.
  • 2. Trondheim byleksikon

Eksterne lenker