WikiStrinda er Strinda historielags leksikon over historiske personer, begivenheter og bilder i tidligere Strinda kommune og Trondheim kommune, samt områder påvirket av trøndere. WikiStrinda inneholder også artikler av nasjonal interesse, spesielt knyttet til emigrasjon fra Trøndelag.

WikiStrinda er også på Facebook, besøk oss her.


Arve Tellefsen

Fra WikiStrinda
Revisjon per 11. jan. 2017 kl. 21:17 av Jan H (diskusjon | bidrag)
(diff) ← Eldre revisjon | Nåværende revisjon (diff) | Nyere revisjon → (diff)
Hopp til navigering Hopp til søk
Arve Tellefsen.jpg
Statue av Arve Tellefsen

Arve Tellefsen (født 14. desember 1936) er en norsk fiolinist. Gift med Kristin Slørdahl i 2004, de har to døtre: Karen Sofie (2001) og Ingeborg Cecilie (2003).

Han er født og oppvokst på Møllenberg i Trondheim. Som seksåring begynte han å spille fiolin ved Trondheims musikkskole. I 1955 begynte han å studere ved musikkonservatoriet i København hvor professor Henry Holst var hans hovedlærer, og i 1959 debuterte han i Universitetets aula i Oslo.

I løpet av en mangeårig solistkarriere har han spilt med flere av verdens fremste orkestre og dirigenter. Han har utgitt flere plater og mottatt mange priser.

Arve Tellefsen er tatt opp som frimurer i St. Johanneslogen Nordlyset. I 2009 ble det avduket en statue av Tellefsen i Tordenskioldsparken, mellom Frimurerlogen og Vår Frue kirke. Statuen var utført av den norske billedhuggeren Per Ung og ble donert av kjøpmann Trond Lykke. Statuen ble midlertidig flyttet til Frimurerlogens nordre side da minnesmerket Terra Incognita ble etablert i 2016.

Arve Tellefsen er medlem i RBK.

Kilde

  • Denne artikkelen er helt eller delvis basert på artikkelen «Arve Tellefsen» fra Wikipedia på bokmål. For å se bidragsytere; se «historikk» knyttet til den opprinnelige artikkelen og «historikk» knyttet til denne siden.

Eksterne lenker