WikiStrinda er Strinda historielags leksikon over historiske personer, begivenheter og bilder i tidligere Strinda kommune, Trondheim kommune og Trøndelag fylke.

WikiStrinda er også på Facebook, besøk oss her.


Arne Gunnarsjaa

Fra WikiStrinda
Hopp til: Navigasjon, søk
Arne Gunnarsjaa. Foto: Mariann Bybdahl
Dødsannonse Gunnarsjaa.jpg
Arkitekt Arne Gunnarsjaa (25.9.1939 i Sandvika - 26.8.2015 i Trondheim)).

Arne Gunnarsjaa ble utdannet ved NTHs Arkitektavdeling i 1961, og fulgte opp med stidier i arkitekthistorie i Roma på 1960-tallet

Arne Gunnarsjaa var ansatt i stillingen som Domkirkearkitekt ved Nidaros Domkirkens Restaureringsarbeider (NDR) 1989-2006. Han arbeidet spesielt med orglene i Nidarosdomen. Gunnarsjaa har dessuten utformet et kapell i Vesthuset til Erkebispegården.

Han utga boken Norges Arkitekturhistorie i 2006:

Arkitekturen gjenspeiler Norges dramatiske og skiftende skjebne gjennom tidene. Kulturimpulser fra utlandet og stedlige materialer er blitt kombinert på ulikt vis. I tillegg gjenspeiler de nasjonale byggeoppgaver viktige faser i landets historie og utvikling. Fremstillingen av Norges arkitekturhistorie er inndelt i tre hovedavsnitt: de eldste tider, middelalderen og de følgende århundrer, helt opp til våre dager. Det er også tatt med byggverk utenfor dagens landegrenser, som i sin tid lå i norsk skattland og innenfor det store Nidaros erkebispedømme. I tillegg er byplanhistorie og viktige nasjonale byggeoppgaver med. Har litteraturliste, ordforklaringer, gårdsnavn og registre over bygningsuttrykk, personnavn og firmaer, steder og byggverk.


Se også

Studentersamfundets styre 1959-Høst

Kilde

  • 1. Baard Sande. Adresseavisen 2.9.2015
  • 2. Wikipedia

Eksterne lenker