WikiStrinda er Strinda historielags leksikon over historiske personer, begivenheter og bilder i tidligere Strinda kommune og Trondheim kommune, samt områder påvirket av trøndere.
WikiStrinda inneholder også artikler av nasjonal interesse, spesielt knyttet til emigrasjon fra Trøndelag.

WikiStrinda er også på Facebook, besøk oss her.Wilhelm Krefting Støren

Fra WikiStrinda
Hopp til: Navigasjon, søk
Wilhelm Krefting Støren

Abraham Wilhelm Krefting Støren (22.8.1921 i Kristiania - 30.9.1997 i Trondheim) var sønn av postmester Harald Wessel Sinding Støren og Aagot Holtermann. Bror til Axel Holtermann Støren.

Wilhelm Krefting Støren tok embedseksamen i 1947 med historie som hovedfag, og arbeidet 2 år i den høyere skolen. Fra januar 1950 var han ansatt som bibliotekar ved Gunnerusbiblioteket og tiltrådte i 1960 som hovedbibliotekar ved Noregs Lærarhøgskole.


Wilhelm Krefting Støren var formann i Trondhjems Historiske Forening i årene 1953 til 1959. I denne perioden ble Trondhjemske Samlinger gjenreist som regelmessig utgivelse i foreningens regi. Ideen med merking av historiske bygninger i Trondheim, som opprinnelig var foreslått av ordfører Ivar Skjånes i 1937, ble tatt opp av Støren i 60-årsberetningen for THF i 1957. Wilhelm Krefting Støren ble senere formann i det utvalget som stod for merkingen, og ved utløpet av 1997 var 40 bygninger merket.

Fra 1988 arbeidet Wilhelm Krefting Støren med "Bibliographia Trondhjemiana, litteratur om Trondheim trykket før 1990" som ble utgitt i 1997, og som også finnes digitalt.

Blandt Størens mange arbeider fremstår "Minneboken om Trondheim", "Jubileumsberetningen om Trondhjems Borgerlige Realskole", "Jubileumsboken om Adresseavisen" og "Sted og navn i Trondhjem" som de viktigste for lokalhistorikerne.

Kilde

  • 1. Minneord i Trondhjemske samlinger 1998
  • 2. Wikipedia

Eksterne lenker