WikiStrinda er Strinda historielags leksikon over historiske personer, begivenheter og bilder i tidligere Strinda kommune og Trondheim kommune, samt områder påvirket av trøndere.
WikiStrinda inneholder også artikler av nasjonal interesse, spesielt knyttet til emigrasjon fra Trøndelag.

WikiStrinda er også på Facebook, besøk oss her.Verdens lengste skistafett

Fra WikiStrinda
Hopp til: Navigasjon, søk
Premien som alle fikk

Verdens lengste skistafett var et arrangement som ble gjennomført i 1984 i regi av Trondhjems Skiklub som det året rundet 100 år. Skistafetten gikk fra Stokkejordene bak Byåsen Butikksenter i en rundløype derfra og opp på Golfbanen på Sommerseter og tilbake til utgangspunktet.

1. januar 1984 kl. 12.00 startet stafetten. Alle kunne delta, ung og gammel, og stafetten skulle holdes i gang i knapt en måned til selve "bursdagen" til Skiklubben 25. januar. Når hver enkelt hadde gått rundløypa, vekslet man med en ny person, og på den måten gikk det døgnet rundt i nesten en måned. Ca. 3200 personer deltok og målet var at stafetten skulle inn i Guiness Book of Records. Politiet var innom til ulike tider og sjekket at alt gikk formelt korrekt for seg og bekreftet dette.

Etter en ukes tid var pågangen så stor at Skiklubben bestemte å sette opp en parallell stafett med kun deltagere fra Trondheim kommune, da det var et sterkt ønske derfra om det. Imidlertid ble det på grunn av denne avgjørelsen noe problemer med kontrollen, og stafetten ble derfor ikke godkjent til å komme i Guiness rekordbok.

Skiklubben hadde ski og sko til de som kom og som ikke hadde utstyr selv. Folk kom direkte fra fest eller fra jobb, fengselet på Tunga sendte innsatte som fikk være med, etter hvert kom skolene med, og det ble en riktig fest.

Rundløypa var på ca. ett kvarter. Hvis folk gikk raskere, var det en liten "strafferunde" hvor man brukte opp tiden. Brukte noen litt lengre tid ble den gjerne gått inn av neste løper. Dette fungerte veldig bra og ble kontrollert av et sekretariat som selvsagt også var bemannet døgnet rundt Alle fikk diplom og en liten glassamulett med stafettens logo på.

Dette var før lokal TV-ens tid, men etter hvert som pressen fikk kjennskap til dette merkelige arrangementet, ble det store oppslag, ikke bare lokalt, men aviser over hele landet.

På avslutningsdagen var det masse folk til stede og alle fikk bløtkake, en bløtkake som selvsagt var formet som et par ski.


Kilde

  • Gaute Myhre, formann i Trondhjems Skiklub i 1984