WikiStrinda er Strinda historielags leksikon over historiske personer, begivenheter og bilder i tidligere Strinda kommune og Trondheim kommune, samt områder påvirket av trøndere.
WikiStrinda inneholder også artikler av nasjonal interesse, spesielt knyttet til emigrasjon fra Trøndelag.

WikiStrinda er også på Facebook, besøk oss her.Utleira skole

Fra WikiStrinda
Hopp til: Navigasjon, søk
Utleira skole. Området
Utleira skole, Stubbanvegen 80 er en barneskole med 404 elever i 2007.

Skolen åpnet 1974 med bygninger tegnet av arkitektene Nils Lien og Sverre Risan. Inntil da hadde barna i strøket sognet til Nidarvoll. Det nye anlegget – en såkalt åpen skole - var en i hovedsak kvadratisk énetasjes bygning med etasjeskillere i betong, flatt tak med stor utskytende gesims, og minner i så måte om skoleanlegg fra samme tid som skolene på Nardo og Sunnland (sistnevnte av samme ark.firma). Mot vest og hovedinngangen, hvor terrenget heller, er det også en sokkeletasje. Fasadene har vindusbånd, og plater med den tidstypiske sandblåste betongen. Mot sør skjøt gymnastikksalen ut som en litt høyere enhet.

I sammenheng med seksårsreformen kom en énetasjes bygning i bindingsverk og tegl i 1997, denne funger i dag som kunst- og håndverksavdeling. En større utbygging, tegnet av [[Per Solem arkitektkontor AS]] , ble tatt i bruk 2001. Denne tilbyggingen skapte et indre lukket gårdsrom mellom eldre og nyere bygninger, et uvanlig grep blant trondheimsskolene.

Utleira skole fikk i oktober 2008 skolegård rundt hele skolebygget, og en stor idrettsplass eller aktivitetsplass ved siden av. På åpningsdagen var det lagt opp mange aktivitetsposter. Noen spilte volleyball, noen drev skuddtrening med fotball, andre hoppet lengde, eller sprang 60-metern, syklet eller skatet. Det var potetløp og kasting på boks og mye mer. Og enda skal det komme flere nye ting i skolegården, for den er ikke helt ferdig.

- Kanskje det blir en klatrevegg, sier Martine, som sitter i elevrådet.

Marcus Rørmark Vindal på 3.trinn har allerede fått alt han ønsker seg.

Han skater og skater, på granittsteinene som er kjøpt inn fra Kina, og på den store asfaltkulen som ligger nedi ei dump. Han faller, reiser seg og prøver igjen. Og igjen.

Utleira skole. Foto: Jan Habberstad

Her ser vi Utleira skole 1. juledag 2008


Se også


Kilde

  • 1. Trondheim Byleksikon
  • 2. Adresseavisen
  • 3. Byantikvarens notat

Eksterne lenker