WikiStrinda er Strinda historielags leksikon over historiske personer, begivenheter og bilder i tidligere Strinda kommune og Trondheim kommune, samt områder påvirket av trøndere. WikiStrinda inneholder også artikler av nasjonal interesse, spesielt knyttet til emigrasjon fra Trøndelag.

WikiStrinda er også på Facebook, besøk oss her.


Tungasletta 8

Fra WikiStrinda
Hopp til navigering Hopp til søk
Tilbygg Såvaren. Foto: Jan Habberstad

Tungasletta 8 er Såvaren, såvareanlegget til Felleskjøpet i Trondheim. Såvaren ble lagt ned i 2010 og en ombygging startet i 2010 med formål kombinert kontor og forretningsbygg for Felleskjøpet og bilfirmaet Kverneland bil.

Det ble investert 110 millioner kroner i det 8600 m2 store bygget som ble åpnet i oktober 2011. Entreprenør var A/S Veidekke Entreprenør. Daglig leder i Kverneland bil er Lasse Veie. Firmaet forhandler bilmerkene Volvo og Ford. Nybilanlegget ble tegnet av Plank arkitekter.

Kverneland Bil holdt tidligere til i Stjørdalsveien der Gaden&Larsen etablerte verksted i 1930. Lokalene til Kverneland Bil ble senere overtatt av Melhus Bil (Ford), mens Nardo Bil overtok Volvo og flyttet dette agenturet til sine lokaler ved travbanen, de har i 2019 en seksjon i lokalene på Tungasletta 8 med merkene Jaguar og Range Rover.

Leietakere i bygget er også: Statoil Fuel & Retail, Office Trondheim AS, Opak AS, Bolig Partner AS og Proffpartner AS.


Ombyggig såvaren. Foto: Jan Habberstad

Innkjøring til Såvaren fra Tungasletta.

Ferdig bygg. Foto: Jan Habberstad

Bilde fra Tungasletta 8 etter innflytting

Kilde

1. Adresseavisen 4.10.2011

Eksterne lenker