WikiStrinda er Strinda historielags leksikon over historiske personer, begivenheter og bilder i tidligere Strinda kommune og Trondheim kommune, samt områder påvirket av trøndere. WikiStrinda inneholder også artikler av nasjonal interesse, spesielt knyttet til emigrasjon fra Trøndelag.


WikiStrinda er også på Facebook, besøk oss her.

Trondsletten habiliteringssenter

Fra WikiStrinda
Hopp til: Navigasjon, søk

Trondsletten habiliteringssenter ligger ved Brøset Hageby i Åkervegen. Sentret ble grunnlagt i 1957 av Cerebral pareseforeningen som behandlingsinstitusjon for pasienter med cerebral parese. Kong Olav og prinsesse Astrid åpnet Trondsletten CP-hjem.

Trondsletten er oppkalt etter Trond Gundersen (23.7.1944 - 1.11.1983), som bodde i Kong Inges gate 45. Han var en gutt med cerebral parese. Han gjorde seg gjeldende i gata med med sin store tre-hjulssykkel. Hans far Trygve Gundersen (1907-2002) var en ildsjel for å få reist Trondsletten.

Fra 1991 drives senteret av Sør-Trøndelag fylkeskommune som rehabiliteringssenter for barn og unge inntil 18 år. Det er St. Olavs Hospital som står for driften. På Trondsletten finnes en svømmehall på 12,5 x 8,2 m.

Trondsletten. Foto: Jan Habberstad

Trondsletten. Foto: Jan Habberstad

Trondsletten 2013. Foto: Jan Habberstad

Se også

Kilder

  • 1. Trondheim byleksikon
  • 2. Pers. meddelelse Knut Lillealtern og Kine Stabell Melgaard.
  • 3. Else-Gulla Ulset og Eli Fagerberg